Işık Koşaner’in yerine Necdet Özel

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay’ın emeklilik kararları; kuvvet komutanlarının görev sürelerinin zaten dolacak olması nedeniyle, olası bir Genelkurmay Başkanlığı krizini gündeme getirdi.

1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak YAŞ’ta kuvvet komutanlıklarına atama yapılabilmesi için, ilk olarak, buralara isim öneren Genelkurmay Başkanlığı koltuğunun doldurulması gerekiyordu.

Ankara’daki yoğun görüşme trafiği sonunda, teamüller gereği aday olan tek isim Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel, Genelkurmay Başkanvekilliği’ne atandı.

Koşanaer ile kuvvet komutanlarının emekilik kararları sonrası, Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Erdoğan ile Başbakanlık’a 45 dakika süren bir görüşme yaptı.

Orgeneral Özel buradan Çankaya Köşkü’ne geçerken, Başbakan Erdoğan’ın da adresi Köşk oldu. Gül, Erdoğan ve Özel arasındaki görüşme sonrası Köşk’ün son konuğu Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala idi.

Ala’nın ayrılmasının ardından da beklenen açıklama geldi ve Özel’in Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ardından da Genelkurmay Başkanvekilliği’ne atandığı duyuruldu.

KOLTUĞA ERKEN OTURACAK

Orgenaral Işık Koşaner emeklilik kararı almasaydı yani 2 yıl daha koltuğunda otursaydı, Orgeneral Necdet Özel bu sürecin sonunda Genelkurmay Başkanı olacaktı.

Jandarma Genel Komutanlığı kuvvet komutanlığı sayılmadığı için Necdet Özel ilk olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atandı. Özel’in Genelkurmay Başkanvekilliği’ne getirildiği açıklaması da Başbakanlık’tan geldi.

1301760cookie-checkIşık Koşaner’in yerine Necdet Özel

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.