Şikede Blackberry ve şifre kullanılmış

Polis tarafından yapılan araştırmada iddia edilen suç örgütü ile ilgili saptamalara yer veriliyor. Bu saptamalarda, Aziz Yıldırım’ın genelde yüz yüze görüşmeyi tercih ettiği veya aracı kullandığı belirtilirken telefon olarak da takibi zor olduğu söylenen Blackberry marka cep telefonu kullanıldığı belirtiliyor. İşte polisin saptamaları:

BLACKBERRY ZİNCİRİ

“Klasik çıkar amaçlı suç örgütlerinin en önemli özelliği suç işlemedeki profesyonelliğin yanında suçun gizlenmesi adına teknik takibe karşı duyarlı şekilde hareket etmesidir. Bu bağlamda soruşturmaya konu suç örgütü elemanlarının teknik takibe karşı son derece duyarlı hareket ettikleri, Örgüt lideri Aziz Yıldırım’ın görüşmelerini daha çok yüz yüze yaptığı, hatta Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ile kendi arasında haberci kullandığı, şike faaliyetlerini yürütürken direkt olarak futbolcuya ulaşmaktan çok aracı kullandıkları, örneğin Aziz Yıldırım ile irtibatı kuran Bülent İbrahim İşçen’in şike faaliyetlerinde bulunan Ahmet Çelebi’ye ulaştığı, Ahmet Çelebi’nin menajer Yusuf Turanlı ile görüştüğü, son olarak Yusuf Turanlı’nın futbolcu İbrahim Akın’a ulaşarak şike teklifi götürdüğü görülmüştür. Bu şekilde şike teklifinin götürülmesinde çok fazla aracı kullanarak Şike Zincirinin çözülmesinin önüne geçmeyi hedefledikleri anlaşılmaktadır. Şahısların cep telefonu ile görüşmek yerine, teknik takibinin mümkün olmadığını düşündükleri Blackberry marka cep telefonu ile birbirlerine mesaj göndermeyi tercih ettikleri, bazı zaman ise sabit telefon hattı bularak bu telefonlardan görüştükleri görülmüştür.”

ŞİRKET CEO’SU AZİZ YILDIRIM
Polis tarafından yapılan araştırmada, şike ile ilgili yapılan telefon görüşmelerinde şifre kullanıldığı iddia ediliyor. Bu şifreler ise şöyle sıralanıyor:

Aziz Yıldırım: Bir numara, Şirket Ceosu
Ali Kıratlı: Rüzgar, Şekerli
Futbolcu: İnşaat işçisi, mağdur, müvekkil
Hakem: Hakim
Para: Gram
Para alma: Kahve içme
Şike yapılacak maç: Dava, inşaat, mahkeme, proje, tarla, taş ocağı, mühendis
Teşvik almak: Mamalanmak

1298870cookie-checkŞikede Blackberry ve şifre kullanılmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.