‘Şike’de iki serbest

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince 200 bin TL kefalet karşılığı serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk edilen Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in, suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Sadri Şener’in, sorgusunda şikenin çok kötü bir olay olduğunu söylediği ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig’de oynanan Ankaragücü – Fenerbahçe maçı öncesinde, ”Ankaragücü takımına, Fenerbahçe’yi yenmesi için bu takımda kiralık olarak oynayan Trabzonsporlu futbolcu Drago Gabric’in bonservisiyle beraber verilmesinin teklif edilip edilmediğinin” sorulduğu öğrenilen Şener’in, bu konudaki ”teşvik” suçlamalarını kabul etmediğini ve Trabzonspor camiası olarak da böyle bir şeyi tasvip etmediklerini söylediği öğrenildi.

Şener’in, ayrıca, futbol camiasında şike yapıldığına dair söylentileri duyduğunu ve bu konuda somut bilgilerinin olmadığını belirterek şikenin kötü bir şey olduğunu ifade ettiği de kaydedildi.

-”İLK UYGULAMA…”

Öte yandan, savcı Mehmet Berk’in, Şener’i, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 109. maddesinde düzenlenen adli kontrol tedbirleri hükümleri içerisinde yer alan ”f” bendindeki, ”Şüphelinin parasal durumu göz önünde bulundurularak, miktarı ve bir defada veya birden çok taksitlerle ödeme süreleri, Cumhuriyet savcısının isteği üzerine hâkimce belirlenecek bir güvence miktarını yatırmak” hükmüne göre, 200 bin TL kefalet karşılığı serbest bırakılmak üzere mahkemeye sevk ettiği ve bu tür bir uygulamayı görev yaptığı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde ilk kez yaptığı kaydedildi.

Bu arada, Şener’in Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelen avukatları da, gazetecilere yaptıkları açıklamada, Sadri Şener’e, ”3. kişilerle ilgili telefon kayıtları tapelerine ilişkin sorular yöneltildiğini, doğrudan kendisiyle ilgili bir soru sorulmadığını” belirterek, Şener’in toplam 23 sayfa ifade verdiğini kaydettiler.

ÖZGENER’İN İFADESİ BEŞ SAAT SÜRDÜ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edilen Özgener’in ifadesi, savcı İsmail Göktürk tarafından alındı.

Yaklaşık 16.30 sıralarında başlayan ve 5 saat süren ifade alınma işleminin ardından Özgener, savcılıkça serbest bırakıldı.

Özgener İstanbul Adliyesinde hakim ve savcıların kullandığı kapıdan çıkışı sırasında basın mensuplarını görmesi üzerine, ”İyi geceler” diyerek arka kapıya yöneldi.

Basın mensuplarının da bu kapıya yönelerek görüntü almak istemesi ve sorular yöneltmesi üzerine yoğun kalabalığın arasından güçlükle kendisini bekleyen araca ulaşan Özgener adliyeden ayrıldı.

1299320cookie-check‘Şike’de iki serbest

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.