İki üniversitede operasyon: Koray Çalışkan gözaltında

Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi çalışanlarına yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda 72 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında akademisyen Koray Çalışkan da var.

Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) akademik yapılanması içinde yer aldıkları, ByLock kullandıkları ve FETÖ imamlarıyla örgütsel faaliyet yürüttükleri iddia edilen 72 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Boğaziçi ve Medeniyet üniversitelerinde görev yapan ve aralarında akademisyenlerin de bulunduğu şüphelilerin yakalanması için belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli 19 profesör, Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli 1 profesör ve doçentin de yer aldığı 8 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Polis ekiplerinin, aralarında Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli akademisyen Koray Çalışkan’ın da yer aldığı 42 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

ÇALIŞKAN’IN GÖZALTI HABERİNİ CHP’Lİ SALICI DUYURDU

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Koray Çalışkan’ın gözaltına alındığı haberini Twitter’dan şu sözlerle duyurdu:

”Koray Çalışkan az önce evinde gözaltına alındı. Gerekçe belli değil, ikameti belli bir akademisyen bir kez daha ifadeye davet edilemedi.”

2105060cookie-checkİki üniversitede operasyon: Koray Çalışkan gözaltında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.