Üç ilde Gezi Parkı baskınları

Gözaltına alınlanlar arasında, Gezi Parkı tıklayın gösterilerinde yer alan kişiler de bulunuyor. Operasyonların odağında yasadışı Marksist Leninist Komünist Parti’nin (MLKP) olduğu iddia ediliyor. Gösteriler sırasında gözaltına alınan onlarca kişininse bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Ev ve bürolara baskınlarAnadolu Ajansı; İstanbul, Ankara ve Kocaeli’nde gözaltına alınan 84 kişinin, gösteriler sırasında polise molotof kokteyli ve havai fişek ile saldırmakla suçlandığını aktardı.

Diğer yandan operasyonların yasadışı MLKP ve ESP üyelerine yönelik bir yıldır sürdürülen takibe dayandığı belirtildi.

Polisin ESP’nin birçok ilçe örgütü binasında belgelere el koyduğu, Atılım gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu ile Özgür Radyo çalışanı Selvi Coşar’ın evlerine de baskın düzenlendiği ifade edildi.

Etkin Haber Ajansı Haber Müdürü Derya Okatan ile editör Arzu Demir’in, ajans bürosundaki aramalar sırasında içeride tutulduğu kaydedildi.

BDP’li İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise Twitter mesajında, Halkların Demokratik Kongresi Yürütme Kurulu Üyesi Alp Altınörs’ün evinin sabah 05:00’te basıldığını duyurdu.

70 civarında kişinin gözaltına alındığını belirten Önder “Alp’in yoksul evinde faiz lobisi ile alakalı çıkan tek şey borç dekontları. Polisler onun yerine kitap notlarını aldılar.” diye yazdı.

Savcılığa çıkarılıyorlarTaksim Gezi Parkı gösterileriyle ilgili olarak İstanbul’da gözaltına alınanlardan 91 kişinin, Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’na götürüldüğü belirtiliyor.

Savcılık sorgusu için dün adliyeye getirilen 42 kişiden 7’sinin tutuklama talebiyle nöbetçe mahkemeye sevk edildiği, 35 kişininse serbest bırakıldığı açıklandı.

İstanbul ve Ankara baroları, hafta sonunda gözaltına alınan kişi sayısının 500’e yakın olduğunu tıklayın duyurmuştu.

1386300cookie-checkÜç ilde Gezi Parkı baskınları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.