İşçiler bir dostunu yitirdi… Mıgırdıç Baylık uğurlanıyor

1944’te İstanbul Kurtuluş’tan Ermeni bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Baylık, üstün matematik zekası sayesinde Robert Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi’ni burslu okuyan ender öğrenciler arasında yer aldı.

1970’te doktora yapmak için geldiği İngiltere’de yaşam kurdu ve TKP’den kopan İşçinin Sesi siyasi hareketinde aktif olarak çalıştı. Baylık, yine toplumsal çalışmalarıyla tanınan Ümran Beler ile evliydi. Baylık’ın ilk eşinden Simon adında bir oğlu bulunuyor.

ÇİÇEKLERLE UĞURLANACAK

Eşi, dostları ve yoldaşları adına açıklama yapan I. Büyükakan ve M. Köseoğlu, Baylık’ın cenazesinin 5 Mart 2010 Cuma günü saat 14.20’de Tottenham Park Cemetery’de toprağa verileceğini belirttiler. Açıklamada şöyle denildi:

“Yoldaşımızı çiçek yağmuruyla uğurlamak istiyoruz. Dostlardan ricamız buna hazırlıklı gelmeleridir. Ayrıca, Baylık yoldaşımızın tüm dostlarını mezarlıktaki defin işleminden sonra, saat 15.30-19.30 arası Community House’da yapılacak olan Anma Toplantısına katılmaya ve onu en güzel anılarınızı paylaşarak uğurlamaya davet ediyoruz…”

Mezarlığın adresi: Off Montagu Road Edmonton London, N18 2NF (Edmonton Green Overground tren istasyonunun karşısındaki polis karakolunun onundeki otobus durağından 192 No’lu otobüse binip Montagu Road’un başında inebilirsiniz.)

Toplantı yeri: Community House, 311 Fore Street, N9 0PZ (Edmonton Green overground istasyonunda indikten sonra Istasyonun önündeki Fore street’ten Tottenham istikametinde 10 dakika yürüyerek ulasabilirsiniz. On tarafta binanın otoparkı vardır.)

829910cookie-checkİşçiler bir dostunu yitirdi… Mıgırdıç Baylık uğurlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.