İşçiler genel grev için ayakta

Bir çok sendikaya bağlı binlerce çalışan Pazartesi sabahı Meclis Binası önünde toplanarak asgari ücretin artırılmasını istedi. Kalabalık merkeze giden tüm yolları işgal ederek şehirde trafiğin alt üst olmasına neden oldu.

Trafik Yönetim Merkezi resmi twitter hesabından mesaj atarak işlerine gidecek olan Cakartalıları trafik yoğunluğuna ve kapalı olan güzergahlara karşı uyardı.

Protesto için toplanan çalışanlar asgari ücretin % 50 oranında artırılması için çağrıda bulundu. 2.2 milyon rupiah olan asgari ücretin 3.7 milyona çıkarılmasını, aynı zamanda hükümetin sosyal güvenlik sistemini Ocak 2014 tarihinden uygulamaya koymasını talep eden çalışanlar dış kaynak uygulamalarının da yasaklanmasını istiyor.

Endonezya Metal Çalışanları Federasyonu üyesi Aris Sisvadi bu gösterinin kanun yapıcılara kendi talepleri hakkında bir ön uyarı niteliğinde olduğunu bir tür greve ısınma turu olduğunu talepleri dikkate alınmazsa 28-29 Ekim tarihlerinde genel greve gideceklerini belirtti.

Yakın zamanda Cakarta İşci Forumu da ulusal düzeyde yapılması planlanan bu protesto gösterisine katılacaklarını aynı zamanda Belediye Başkanlığı binası önünde 3 gün kamp kuracaklarını açıklamışlardı. Forum vali yardımcısı Basuki’yi ev kirası, ulaşım giderleri de dahil olmak üzere yaşam standardı indeksini iyileştirmek için acele etmeleri konusunda uyardı.

1555320cookie-checkİşçiler genel grev için ayakta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.