İçişleri Bakanı ayrımcı soruları savundu

Schäuble, Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada ”Eyalet hükümeti, vatandaşlık dairelerine olanak tanıdı ve bu çok anlamlı bir adımdır. Ancak bu adım şimdi karalanmak isteniyor” diyerek, Baden-Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanı Heribert Rech’e sahip çıktı ve Baden-Württemberg eyaletinin ayrımcı uygulamasını savundu.

Schäuble yaptığı açıklamada devamla, ”Almanya’da birlikte yaşamı isteyen kadın ve erkekler, zorunlu evlilikler konusunda yöneltilen sorulara yanıt vermek zorundalar. Ayrıca Almanya’da yaşamak ve vatandaş olmak isteyenler Almanca da bilmek zorundalar” dedi.

Schäuble’nin Müslüman göçmenleri dışlayan testi bu şekilde açık bir şekilde savunması, uygulamanın İçişleri Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde başlatıldığını akıllara getiriyor.
       
Öte yandan Hessen eyaleti de, vatandaşlığa geçecek göçmenlere yönelik ‘vicdan testi’ uygulayacağının mesajını verdi.

Hessen’de tek başına hükümet olan CDU’nun Eyalet Grup Başkanı Christean Wagner yaptığı açıklamada, çapında eyalet çapında benzer bir testi uygulamak istediğini belirterek, ”Ancak bu sorular vatandaşlığa geçmek isteyen herkese sorulacak. Kimin hangi dinden geldiği önemli olmayacak” dedi.

Wagner yaptığı açıklamada ayrıca ”ikinci sınıf vatandaşlık” mesajını da vererek, ”Alman anayasasına ve demokratik kurallara tam olarak uyacaklarını beyan etmeyen yabancılara Alman vatandaşlık haklarının tamamının verilmesi doğru değildir” dedi.

Yine CDU’nun tek başına hükümet olduğu Saarland eyaleti de Baden-Württemberg’de ortaya çıkacak tecrübeden yola çıkarak benzer bir testi yapmak istediğini açıklamıştı.

İLGİLİ KÖŞE: ALMANYA’DAN… Ozan Ceyhun / Vatandaşlık soru kataloğu
İLGİLİ HABER: ‘Oğlunuz eşcinselim derse ne yaparsınız?’

1122150cookie-checkİçişleri Bakanı ayrımcı soruları savundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.