İçişleri Bakanı Blair’e kızdı ve istifa etti

Reid yaptığı ilk açıklamada, başbakanın Brown’a desteği üzerine hükümette görev almak yerine parlamentoda arka sıralarda oturmayı tercih ettiğini söyledi. Reid ayrıca Blair’in perşembe günü ayrılacağı tarihi belirleyeceği başbakanlık ve parti liderliği için adaylığının da sözkonusu olmadığını belirtti.


BLAİR’DEN ÖVGÜ


İngiltere’de perşembe yapılan, İskoçya ve Galler bölgesel parlamento seçimleri ve İngiltere geneli belediye seçimlerinde gerileme kaydeden Blair’in İşçi Partisi güç durumda kalmış olsa da Blair, haftalık News of the World dergisine verdiği demeçte, “2009’daki genel seçimde (Brown’un) yolu zafer yolu olacaktır” demişti.


Blair, genel başkanı olduğu İşçi Partisi’nin İskoçya’da geleneksel kalelerinden biri olan 50 yıllık parlamento üstünlüğünü Milliyetçi İskoç Partisi’ne kaptırılmış olsa da Maliye Bakanı Brown’un bu baş ağrısını kolay atlatacağını ve güvenle halefi olacağını kendine tam emin biçimde belirtmişti.


CHERİE, GORDON’U SEVMİYOR


İşçi Partisi 2006 Eylül Kongresi’nde konuşan Gordon Brown’un; ‘Tony Blair’le çalışmak benim için ayrıcalıktır’ sözlerine karşılık başbakanın eşi Cherie Blair’in yanındakilere ‘Bu bir yalan’ diye tepki gösterdiği öne sürülmüştü.


The Guardian gazetesi, Cherie Blair’in bu sözlerinin Brown’un gününü enkaza dönüştürdüğü yorumunu yapmış. The Independent gazetesi ise, Cherie Blair’in sözlerinin Başbakan Blair ve Brown arasındaki kırılgan ateşkesi paramparça ettiğini savunarak; ”Cherie Blair’in Gordon Brown’u sevmediği ve eşinin ardından başbakan olmasını istemediği bir sır değil” diye yazmıştı.


Başbakan ise eşinin söylediği iddia edilen yorumuna ilişkin olarak bitişik konutlarda oturdukları Brown için “En azından eşimin yan komşuyla kaçmayacağını biliyorum” diye espriyle yanıtlamayı tercih etmişti.


İngiltere belediye seçimlerinde, David Cameron liderliğindeki ana muhalefet Muhafazakar Parti ülke genelinde yüzde 40; İşçi Partisi iyice ufalarak yüzde 26 oy oranına düştü.


 



 

802290cookie-checkİçişleri Bakanı Blair’e kızdı ve istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.