İçişleri Bakanı David Blunkett havlu attı

Blunkett’ın istifası Başbakan Blair için ağır bir darbe olarak görülüyor


Ancak bu beraberlik sırasında yaptıkları çocuk üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle, Blunkett’in sevgilisi kendisi hakkında bir dizi suçlamada bulundu.


Bunların en ağır olanı, Blunkett’in ilişki kurduğu kadının Filipinli çocuk bakıcısının İngiltere vizesini çabuk alabilmesi için yardımcı olduğuydu.


İçişleri Bakanı iddialara karşı sürekli suçsuz olduğunu öne sürdü. Konuya ilişkin soruşturmanın da birkaç gün içinde sona ermesi bekleniyor.


Bakanın şanssızlığı tam da kamuoyunun bu tür tartışmalarla dolu olduğu sırada bir hayat hikayesinin yayımlanması oldu.


Bu kitapta Blunkett’in hükümetteki bazı diğer üst düzey isimler hakkında pek de hoş olmayan şeyler söylediği ileri sürülüyordu.


BLAİR’E DARBE


İçişleri Bakanı Blunkett’in istifası, önümüzdeki birkaç ay içinde seçim yapılacağını ilan etmesi beklenen, başbakan Tony Blair için büyük bir darbe olacak.


Blunkett başbakanın yakın bir müttefikiydi; göçmenlik, terör ve suç konularında sert çizgi izleyen bir bakandı.


FAKİR ÇOCUĞU


Tüm iddialara karşın Blunkett uzun süre kamouyonun sempatisini korumayı bildi. Görme engelli olan Blunkett, İngiltere’nin kuzeyinden fakir bir ailenin çocuğu.


Çocuk yaşlarda babası bir kaynar su havuzuna düşmüş ve ölmüş. Tüm bu zorlu geçmişe karşın Blunkett ülkenin en yüksek makamlarından birine yükselmeyi başarmış bir kişi.


Ancak şimdi, uğrunda onca çaba harcadığı makamı özel hayatındaki sorunlar yüzünden kaybetti. David Blunkett’un yerine İçişleri Bakanlığı’na ise Eğitim Bakanı Charles Clarke getirildi.

777260cookie-checkİçişleri Bakanı David Blunkett havlu attı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.