Ilgın’da tarlalarının kamulaştırılmasını protesto eden köylüler gözaltına alındı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile termik santrale kömür temin etmek için tarım arazileri kamulaştırılan köylüler yol kapattı. Jandarma köylülere müdahale edip gözaltına aldı, 3 köylü yaralandı.

Konya’nın Ilgın ilçesi Çavuşçugöl Mahallesi yakınlarındaki tarım arazilerinin termik santrale kömür temin etmek için Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamulaştırılmasına tepki gösteren köylüler dün yol kapattı. Köylülere müdahale eden jandarma 5 kişiyi gözaltına aldı, 3 köylü yaralandı.

KÖYLÜLER YOL KAPATTI
Çavuşçugöl mahallesi halkı evlerinin yanı başındaki birinci sınıf tarım arazilerinin kömür ocağı yapmak için Mart 2020 tarihinde kamulaştırılmasına karşı haftalardır seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Kamulaştırma kararına karşı dava açan köylüler, şirketin iş makinelerinin tarlalarına girerek çalışma yapmasına karşı dün traktörleri ile birlikte Çavuşcugöl-Tursunlu karayolunu kapatarak oturma eylemi yaptı. Jandarma köylülerin oturma eylemine müdahale etti bazı köylüler çeşitli yerlerinden yaralandı. Köylülerden Hasan Kahraman’ın kolu ve başka bir köylünün de parmağı kırılırken, Hasan Kahraman kolu kırık olmasına rağmen gözaltına alındı.

KAYMAKAMDAN KÖYLÜYE HAKARET: “PİSLİK YAPMA LAN!”
Olayların büyümesinin ardından köylülerin talebi üzerine dün öğleden sonra eylem yapılan yere gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, köylülerden eyleme son vererek karayolunu açmalarını istedi. Yaşlı bir köylünün neden eylem yaptıklarını anlatmaya çalışması üzerine köylüye çıkışan ve “Pislik yapma lan” diye azarlayan kaymakama köylüler tepki gösterdi. Köylülerin tepkisi sonrası Kaymakam Kadiroğlu jandarmalar arasında apar topar aracına bindirilerek uzaklaştırılırken jandarma köylülere müdahale etti. Jandarma havaya ateş açtı, köylüler “biz topraklarımızı korumaya çalışırken bu devlet jandarmaya coplattı bizi” diye tepki gösterdiler. Akşam saatlerinde jandarmanın dört köylüyü daha gözaltına aldığı öğrenildi. (Özer AKDEMİR / EVRENSEL)

2432750cookie-checkIlgın’da tarlalarının kamulaştırılmasını protesto eden köylüler gözaltına alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.