Şili’de solcu cumhurbaşkanı puan yitiriyor

Muhalefetin ilk üç ayda yalnızca küçük değişiklikler yapmakla eleştirdiği iktidarın Başkanlık Sözcüsü Ricardo Lagos Weber, yalnızca geçen Mayıs ayı sonunda yapılan öğrenci protestosundan önce, yapılması düşünülen eğitim reformlarının öne alınması gerekliliğinin iyi hesaplanamadığını ama bunun dışında Bachelet’in iyi bir performans gösterdiğini ve bu sürede hiç bir bakanının yanlış bir iş yapmadığını söyledi.

Şili Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Dekanı Dante Contreras ise şöyle konuştu:

“Bachelet’in geçtiğimiz 100 gündeki en büyük başarısı ekonomik alanda sağlam bir çizgi izlemesi olmuştur. Bunda İçişleri Bakanı Andres Velasco’nun rolu büyüktür. Öğrenci protestosu ise belli ki yönetimin beklemediği bir eylem olmuştur…”

Dekan Contreras eğer önlem alınmazsa bundan sonraki ilk halk protestosunun sosyal güvenlik alanında olacağı şeklinde uyarıda bulundu.

Bu arada Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet bu hafta içinde yaptığı bir açıklamada kabinesinde bazı değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti. Özellikle de Şili’de son 30 yılın en büyük öğrenci hareketi olan Mayıs sonunda yapılan öğrenci protestosundan sonra mutlaka Eğitim Bakanı Martin Zilic’i ve bazı devlet bakanlarını değiştireceğini açıkladı.  

Bachelet Şili Devlet televizyonuna verdiği bir demeçte “İyi gidiyoruz ancak daha iyisini yapabilme olasılığımız varsa yapılması gereken değişiklikleri hiç düşünmeden yaparız” dedi. 

 

1130920cookie-checkŞili’de solcu cumhurbaşkanı puan yitiriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.