İlker Kılıç hasretle anıldı

İşçi Partili Kıbrıslı Türkler (Turkish Cypriot for Labour Party) ve CTP UK, bir süre önce yaşamını yitiren İlker Kılıç için 15 Aralık Pazar günü saat 16’da, “628-630 Green Lanes, Tottenhamn N8 0SD” adresindeki Kıbrıs Türk Toplum Merkezinde anma töreni düzenledi.

Kalabalık katılımın olduğu gecede ayrıca kısa süre önce yaşamlarını yitiren Kılıç’ın yoldaşları Hasan Raif, Hulus İbrahim ve Ersoy Mithat da anıldı.

Uzun yıllar İngiltere’de yaşayan, Kıbrıs Türk sol hareketinin önemli isimlerinden İlker Kılıç, Kıbrıslı toplumun örgütlü mücadelesi ve Londra’daki sosyal haklarını kullanması için çaba harcamıştı. 27 Eylül 2019’de geçirdiği rahatsızlıktan dolayı 72 yaşında hayata veda eden Kılıç’ın beklenmeyen ölümü tüm sevenlerini derinden üzmüştü.

Kılıç’ın yoldaşlarından Cemal Erkut’un yönettiği anma töreni saygı duruşuyla başladı. Sahnede Kılıç’ın fotoğraf sinevizyon gösterimi yapıldı. Mehmet Raif ve Hamza Irkad da ezgileriyle gecede yer aldılar. Erkut, Kılıç’ın özgeçmişini anlatarak salonda bulunan yaslı eşi ve üçüz çocuklarına tekrar başsağlığı diledi.

Gecede yapılan bazı konuşmalar özetle şöyle:

CEMAL ERKUT: İlker Kılıç, sevgi dolu bir koca ve gururlu bir babaydı. Ailesinin kaybı tarif bile edilemez. Lakin, İlker Kılıç bizler için ise, enternasyonalist bir aydındı. Ezilen halkın sosyo-politik durumunu geliştirmek için yaşadı, eşitsizliği, adaletsizliğe hep karşı çıktı ve barışı her zaman savundu . İlker Kılıç’ın onurlu yaşam mücadelesini saygıyla anıyoruz.

DERMAN SARAÇOĞLU (KIBRIS DEMOKRASİ DERNEĞİ BAŞKANI): Kıbrıs’ın birleşik sosyalist bir ada mücadelesinde İlker Kılıç mihenk taşıdır. Kılıç ve yoldaşlarının uğraşlarını gelecek kuşaklara taşımakla sorumluyuz. Bu bir yas seremonisi değil bir Kılıç’ın onurlu yaşamını ve mücadelesini kutlama günüdür.

NİYAZİ ENVER (KIBRIS TOPLUM MERKEZİ BAŞKANI): İlker Kılıç akıllı ve güzel bir insandı. Onun maşalesini taşıyabilirsek ona en büyük fatihadır.

FERDİ SEDAT: İlker Kılıç yaşamı boyunca ırkçılıktan nefret etti ve ırkçılığa, emperyalizme karşı mücadele etti. Birleşik demokratik bir Kıbrıs için çaba gösterdi. Enternasyonalistti. Kaybımız çok büyük.

YAŞAR İSMAİLOĞLU (YAKIN ARKADAŞI): İlker teorik olarak ben ise pratikte çok iyiydim. İlker ile sıkca biraraya gelip Kıbrıs ve toplum için neler yapabileceğimizi tartışırdık. İlker dostum için yazdığım “Irağı bir de bana sor” başlıklı şiir kitabımı, bugüne yetiştiremezsek de en kısa zamanda sizlere sunacağım.

ERTANÇ HİDAYETTİN (KIBRISLI SANATÇILAR PLATFORMU BAŞKANI-EĞİTİM UZMANI): 18 yaşında bu ülkeye geldiğimde politik bir bilincim yoktu. İlker Kılıç’tan pek çok şey öğrendim. Kıbrıs’taki demokrasi mücadelesi ve topluma katkıları unutulmayacak. Kılıç ile birlikte kısa süre önce yitirdiğimiz Hasan Raif, Hulus İbrahim ve Ersoy Mithat arkadaşlarımızı da hasretle anıyoruz.

FARUK ESKİOĞLU (GAZETECİ): Kılıç ve yoldaşları 12 Eylül faşist cuntasından dolayı Londra’ya sığınan ve 1989 Kürt göçünde gelenlere destek oldular. Kılıç öngörülü bir siyasetçiydi. Brexit sonrasında Kıbrıs’ın durumu ya da Kıbrıs’ta olası bir anlaşma durumunda İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin ada nüfusuna katılmaları gibi geleceğe ilişkin konularda Hayat Tv’de toplumu uyarmıştı. Aramızda bulunan DAY MER Sözcüsü Ahmet Sezgin ve Kılıç gibi 68 kuşağından yazar Aydın Çubukçu ile birlikte Kılıç’ın ailesine başsağlığı diliyor ve arkadaşlarına sıcak dayanışmamızı sunuyoruz.

2366970cookie-checkİlker Kılıç hasretle anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.