İlker Kılıç Londra’da anılacak

İşçi Partili Kıbrıslı Türkler (Turkish Cypriot for Labour Party) ve CTP UK, bir süre önce yaşamını yitiren İlker Kılıç için 15 Aralık Pazar günü saat 16’da, “628-630 Green Lanes, Tottenhamn N8 0SD” adresindeki Kıbrıs Türk Toplum Merkezinde anma töreni düzenleneceğini açıkladı.

Uzun yıllar İngiltere’de yaşayan, Kıbrıs Türk sol hareketinin önemli isimlerinden İlker Kılıç, Kıbrıslı toplumun örgütlü mücadelesi ve Londra’daki sosyal haklarını kullanması için çaba harcamıştı.

27 Eylül 2019’de geçirdiği rahatsızlıktan dolayı 72 yaşında hayata veda eden Kılıç’ın beklemeyen ölümü tüm sevenlerini derinden üzmüştü.

İLKER KILIÇ ANMA ETKİNLİĞİ

The Global Voice’da yer alan habere göre; İşçi Partili Kıbrıslı Türkler- (Turkish Cypriot for Labour Party) Başkanı Ahmet Hilmi, İlker Kılıç’ın ölümünün ardından onun onurlu ve mücadeleci yaşamını anmak için tüm sevenlerine şu çağrıda bulundu:

“İlker Kılıç, sevgi dolu bir koca ve gururlu bir babaydı. Ailesinin kaybı tarif bile edilemez. Lakin, İlker Kılıç bizler için ise, enternasyonalist bir aydındı. Ezilen halkın sosyo-politik durumunu geliştirmek için yaşadı, eşitsizliği, adaletsizliğe hep karşı çıktı ve barışı her zaman savundu . Bu nedenden dolayı, hep birlikte İlker Kılıç’ın onurlu yaşam mücadelesini 15 Aralık’ta analım.”

2358660cookie-checkİlker Kılıç Londra’da anılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.