İmamoğlu’nun atadığı İSBAK Genel Müdürü tepkiler sonrası istifa etti

Yetkin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada istifa kararını duyurduktan sonra, “Mevlam hayırlara vesile etsin” dedi.

‘Yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek paylaşımlar yapılmıştır’

İBB Başkanı Danışmanı Murat Ongun imzasıyla yapılan açıklamada ise Perşembe günü İBB üst yönetiminin tanıtıldığı toplantının ardından Bahaddin Yetkin’in daha önceki bazı sosyal medya paylaşımlarının ve beğenilerinin kamuoyu tarafından tartışılmaya başlandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bunun üzerine İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla konuyla ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatıldı. İnceleme sürerken bugün konuyla ilgili açıklama yapan Sayın İmamoğlu ‘Arkadaşlarımız işe alırken incelemelerini liyakat ve tecrübe üzerine yaptı. Baktığımız pencere buydu’ değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, İSBAK A.Ş genel müdürlüğüne atanmadan evvel, Bahadır Yetkin’in Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğu tarafımızca biliniyordu.

“Sayın İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda sık sık “Atamalarda liyakata önem verileceğini ve partizanlık yapılmayacağını’ belirtmişti. Bu vesile ile söz konusu adaylık atamada bir sorun görülmedi. Lakin, hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akşam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek başka paylaşımlar da yapılmıştır.”

‘Şeffaf yönetim anlayışı gereği süreç tüm ayrıntısıyla paylaşıldı’

İBB Başkanı Danışmanı Murat Ongun, Cuma akşamı Bahadır Yetkin ile durumun paylaşıldığını, Yetkin’in de İSBAK A.Ş’deki tüm görevlerinden TSİ 20.04 itibarıyla istifa ettiğini açıkladı.

Murat Ongun, istifanın İmamoğlu tarafından kabul edildiğini ve “şeffaf yönetim anlayışı gereği sürecin tüm ayrıntısıyla paylaşıldığını” vurguladı.

Ongun’un açıklaması, “Kamuoyunun, İBB ve iştiraklerinin faaliyetlerinde her zaman böyle hassasiyetle gözetleyici ve uyarıcı olmasından da büyük memnuniyet duyacağımızı belirtir, siz değerli basın mensuplarına ve halkımıza teşekkür ederiz” ifadeleriyle sona erdi.

İmamoğlu ‘Başarı, beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik’ demişti

İSBAK Genel Müdürü olarak atanmasının ardından; Bahattin Yetkin’in geçmişte sosyal medyada Ayasofya Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için yapılan kampanyaya destek verdiği, Cübbeli Ahmet Hoca ve İsmailağa Cemaatlerinin önemli isimlerinin paylaşımlarını düzenli aralıklarla beğendiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e hakaretler içeren videoları beğendiği, İstanbul’daki 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarına katılan kadınların ezanın ıslıkladıklarını iddia eden videoları paylaştığı yönünde haberler yayımlanmıştı.

Türkiye’de bazı yayın organlarında, Bahattin Yetkin’in 2011 seçimlerinde AKP’den Şanlıurfa Milletvekilliği için aday adayı olduğu; İSBAK Genel Müdürlüğüne getirilmesi sonrası bazı sosyal medya paylaşımlarını sildiği yönünde haberler de yer almıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık” demişti.

İmamoğlu, “Başarı, beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik. Atamalar da bu yönde yapıldı. Devam etme kararı verdiğimiz bir kısım arkadaşlarımızla devam ediyoruz” diye konuşmuştu.

BBC Türkçe

2323900cookie-checkİmamoğlu’nun atadığı İSBAK Genel Müdürü tepkiler sonrası istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.