“Şimdi ileri gitme zamanı”

Rus İtar-Tass ajansı, Sarkisyan’ın İngiltere ziyareti için uçakla Türkiye sınırı üzerinden geçerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik yaptığı çağrıda, “Türkiye hava sahasını geçerken sizlere ve komşu Türkiye halkına selamlarımı iletiyorum” ifadesini kullandığını duyurdu.

Uluslararası topluluğun Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönündeki inisiyatiflerini yakından izlediğini belirten Sarkisyan, “Bu gerçekten de tarihi bir an ve tüm dünya da bunun farkında” diye konuştu.

Sarkisyan, ikili ilişkilerin geliştirilmesine dahil olan ulusların çabalarının fazla abartılmaması gerektiğini, ancak söz konusu ulusların arabuluculuğunun olmaması halinde de bir gelişmenin çok daha zor sağlanacağını savunarak, “Bu uluslar bu sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanmasını ne kadar fazla isterlerse istesin, uluslarımızın başardığı kadarını yapamazlar. İki ülkenin liderleri, Türkiye ve Ermenistan halkları arasında karşılıklı anlayış iklimini geliştirmek ve ilişkilerdeki mevcut klişeleri aşmak için çok önemli rol oynuyorlar” ifadelerini kullandı.

(Gül ile kendisinin) Görevlerindeki inanç ve son derece ilkeli pozisyonlarının olumlu sonuca varmalarını sağlayacağını kaydeden Sarkisyan, “Aksi takdirde, düşmanca sözler ve faaliyetler ve sürece karşı direniş ortaya çıkabilir. Geçen zamanın bu süreci kolaylaştırmayacağını aksine daha da zorlaştıracağını fark etmeliyiz. Şu an itibariyle ikili temasları ülkelerimiz arasında normal ilişkilerin normalleşmiş geleceğinin daha net görüldüğü bir seviyeye getirmiş durumdayız” dedi.

1233450cookie-check“Şimdi ileri gitme zamanı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.