Şimşek, Londra’da duygusal konuştu

‘Global Events’ ve ‘The Banker’ Dergisi ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) davetlisi olarak Londra’da bulunan Şimşek, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayii Odası’nda (TBCCI) ‘Türkiye’nin ekonomik ve politik geleceği ve yatırımlar’ konulu konferans verdi.


Kongeransa Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpagon ve Başkonsolos Bahadır Kaleli, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Temsilcisi Hüseyin Aslan, TBCCİ Genel Müdürü Yavuz Sökmen’in yanı sıra çok sayıda Londralı Türk işadamı katıldı.


Bakan Şimşek, bir işadamının ‘AB’ye katılmak konusunda hala heyecanlı mısınız?’ sorusu üzerine, “Daha önce AB’li dostlarımızdan yüzde 80 destek alıyorduk, ancak şimdi bu destek yüzde 50’lere kadar düştü. Biz de bu şekilde sevilmediğimizi anladık” karşılığını verdi.


Şimşek, “İstediğimiz tek şey; daha fazla özgürlük ve laik ve modern bir Türkiye. Eğer AB bizi kabul ederse, Türkiye, AB’ye en büyük katkıyı sağlayan ülke olacaktır” diye konuştu.


Toplantıya katılan Türk gazetecilerin ekonomiye ilişkin sorularını geçiştiren Bakan Şimşek, ABD ve Avrupa ülkelerini etkisi altına alan ekonomik krizden Türkiye’nin kesinlikle etkilenmediğini öne sürerek, Türk ekonomisinin geleceğine ilişkin “pembe tablo” çizdi.

816570cookie-checkŞimşek, Londra’da duygusal konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.