‘IMF Borcu için Erdemir satılamaz’

ERDEMİR Bağlık Kapısı önünde toplanan fabrika işçilerinin ve ailelerinin yanı sıra sendika başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta olan ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı’na ”ERDEMİR bizimdir bizim kalacak”, ERDEMİR vatandır vatan satılmaz” ve ”ERDEMİR’i satanı bizde satarız” şeklinde sloganlar atarak yürüdü. 


Kılıç, anıt önünde düzenlenen ”ERDEMİR’in özelleştirilmesine hayır” mitingde yaptığı konuşmada, fabrikanın satışının kabul edilmesinin mümkün olmadığını, bunu durdurmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. Kılıç, şöyle konuştu: 


”Küreselleşme sürecinde ülkeyi pazar, devleti tüccar ve vatandaşı müşteri gören anlayışın sonucu olarak, ERDEMİR’in ürettiği katma değeri inkar eden kurum ve kuruluşları göreve davet ediyorum. IMF’ye borçların ödenmesi için ERDEMİR’in satılmasına (evet) demek mümkün değildir. ERDEMİR’in E’sini demir-çeliğin Ç’sini bilmeyen özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın özelleştirilmesi gerekmektedir. ERDEMİR’in yabancı tekellerin eline geçmesi durumunda, fabrikanın üretim alanlarının kapatılarak küçüleceğini, teknolojisinin eksiltilebileceğini ve ekonomik ömrünün kısaltılabileceğini unutmamalıyız. ERDEMİR’e sahip çıkmak, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaktır. Konfederasyon olarak, özelleştirmenin durdurulması için her türlü eylemi destekleyeceğiz.” 


Kılıç, ERDEMİR, TÜPRAŞ ve TELEKOM gibi stratejik kuruluşlara sahip çıkmanın ”vatandaşlık görevi” olduğunu vurguladı.


 

1022130cookie-check‘IMF Borcu için Erdemir satılamaz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.