IMF ile görüşmeler tamamlandı

Devlet Bakanı Ali Babacan, yeni Stand by’ın ilk gözden geçirmesi kapsamında IMF heyeti ile yapılan görüşmelerin, dün gece itibarıyla tamamlandığını bildirdi.


Babacan, Hazine Müsteşarlığı’nda IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, niyet mektubu taslağı üzerinde, genel hatları itibarıyla mutabakat sağlandığını vurguladı.


IMF heyeti ile yapılan görüşmelere değinen Babacan, yapısal reform programı kapsamında yeni bankacılık tasarısı, kamu bankaları ile ilgili stratejiler ve sosyal güvenlik reformu kapsamındaki gelişmelerin ele alındığını belirtti.


Babacan, ”üretim, ihracat ve enflasyon verileri, ekonominin 2004 yılındaki güçlü performansının 2005 yılında da devam ettiğini gösteriyor. Ekonominin genel seyri, bu yılki büyümenin, yüzde 5’lik hedefimizle uyumlu gerçekleşeceğini göstermektedir” şeklinde konuştu.


Devlet Bakanı Babacan, Stand by’ın ilk gözden geçirme görüşmelerinin tamamlanmasının ardından, IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun Temmuz ayı içinde toplanıp, yaklaşık 800 milyon dolarlık kredi dilimini serbest bırakmasını beklediklerini söyledi.


Babacan, niyet mektubu taslağının ”dört sayfası metin, iki sayfası da tablo” olmak üzere altı sayfadan oluştuğunu, böylelikle şimdiye kadar verilen en kısa ek niyet mektubu olacağını belirtti.


Bakan Babacan, büyüme ve iç talep genişlemesinin program hedefleri doğrultusunda seyir izlemesine paralel, ”cari işlemler açığındaki artış eğiliminin durduğunu” bildirdi.


Babacan, artık Türkiye ekonomisinde büyümenin kaynağının kamu harcamaları, yatırımları, bütçe açıkları olmadığını vurgularken, ”Türkiye ekonomisinin büyümesinin kaynağında artık verimlilik artışı, özel sektör aktivitesi vardır” dedi.


Bakan Babacan, önümüzdeki dönemde programın temel önceliğinin, yapısal reformların, öngörülen plan çerçevesinde yerine getirilmesi olacağını söyledi.
 

1021920cookie-checkIMF ile görüşmeler tamamlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.