IMF ile görüşmelere ara verildi

Şimşek, Merkez Bankasının verdiği kokteylde gazetecilerin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ilişkilere yönelik sorularını yanıtladı. Hazine Müsteşarlığının IMF ile ilgili yaptığı açıklamanın gelinen noktayı gösterdiğini belirten Şimşek, şöyle dedi:

”Davos’ta ben görüşmelere devam edeceğim. Dolayısıyla önümüzdeki dönem dediğimiz… Önümüzdeki haftalar, günler. O şekilde algılanmasında fayda var. Bazı noktalarda henüz çalışmaları bitiremediğimiz için işte kısa bir… bir süre ara verilecek. Ondan sonra da tekrar o kalan unsurlar üzerinde fikir ayrılıkları giderildikten sonra tekrar belli bir noktadan devam edilecek.”

Fikir ayrılıkları devam eden noktaların sorulması üzerine Şimşek, devam eden müzakerelerin içeriğine ilişkin konuşmayacağını söyledi. Şimşek, ”niyet mektubu seçim sonrasına mı bırakılacak” şeklindeki soruyu, ”böyle bir eğilim bulunmuyor. Böyle bir eğilim olsaydı daveti ocak başında değil, ocak sonunda veya şubatta yapardık. Dolayısıyla bizim niyetimiz, eğilimimiz bu. Eğilimimiz programı mümkün olan en kısa süre içinde nihai şekliyle uygulamaya koymaktı. Yaklaşımımız buydu. Dolayısıyla seçim odaklı bir yaklaşık söz konusu değildir” dedi.

Mehmet Şimşek imzasıyla daha önce Hazine Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamada, Uluslararası Para Fonu ile 8-26 Ocak 2009 tarihleri arasında yürütülen program çalışmalarının içeriğine ilişkin bir çok konuda genel hatlarıyla mutabakat sağlandığı kaydedilmişti. 

1186280cookie-checkIMF ile görüşmelere ara verildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.