IMF: Seçim harcamalarına dikkat!

Lipsky, Türkiye’nin makro ekonomik performansının güçlü olmayı sürdürdüğünü, ancak enflasyonun ve cari açığın yüksek olduğunu, seçimlerin yaklaştığı bir ortamda piyasa güveninin korunması için disiplinli makro ekonomik politikaların sürdürülmesinin şart olduğunu belirtti.


IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun, Türkiye programının 6. gözden geçirme dönemini sona erdirmesi ve 1.135 milyar dolarlık yeni kredi dilimini serbest bırakmasının ardından, Türk ekonomisindeki son gelişmelere ilişkin Lipsky imzasıyla bir değerlendirme yayınlandı.


Türk ekonomisindeki olumlu gelişmelere değinen Lipsky, şunları kaydetti:


”Türkiye’nin makro ekonomik performansı, güçlü olmayı sürdürdü. Artan piyasa dalgalanmalarına ve yüksek faiz oranlarına karşın, ekonomik faaliyet dayanıklı olmaya devam etti. Aynı zamanda büyüme daha geniş bir tabana yayıldı ve iç talebe olan bağımlılık azaldı. Doğrudan dış yatırım büyük ölçüde artarak, döviz rezervlerinde daha da yükseliş elde edilmesini sağladı ve net kamu borcu oranı süratle düşmeye devam etti.”


Lipsky, buna karşılık enflasyonun hedefin oldukça üstünde seyrettiğini, cari açığın yüksek olduğunu ve seçimin yaklaşmakta bulunduğunu belirterek, bu ortamda Türkiye’nin yatırımcı hissiyatını olumlu tutmayı sürdürmesi gerektiğini kaydetti.

1042990cookie-checkIMF: Seçim harcamalarına dikkat!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.