IMF’den 1.9 Milyar $ krediye onay

Hazine Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantı sonucunda, söz konusu gözden geçirmeler resmen sonuçlandırılarak, Türkiye’ye toplam 1,9 milyar dolar (1,3 milyar SDR) tutarındaki kredi dilimi de serbest bırakıldı.


Toplantının ardından, IMF Başkanı Rodrigo de Rato veya IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger’in imzasıyla, Türkiye ekonomisine dönük genel bir değerlendirmenin yayımlanması bekleniyor.


Bu arada 3. ve 4. gözden geçirmelerinin resmen sona ermesinin ardından, gelecek haftalarda IMF heyetinin 5. gözden geçirme dönemi için Türkiye’ye gelmesi öngörülüyor.
Türkiye’nin 10 milyar dolar destekli son stand-by programı, geçen yıl yürürlüğe girmişti.


NİYET MEKTUBU AÇIKLANDI


IMF’ye gönderilen Niyet Mektubunda, sağlık harcamalarını kontrol altına almak için alınan ek tedbirlerin 2,1 milyar YTL tasarruf sağlamasının beklendiği açıklandı.


IMF’ye gönderilen 3. ve 4. Gözden Geçirmelere ilişkin Niyet Mektubu Hazine Müsteşarlığı’nca açıklandı.


Mektupta, öngörülenin üzerinde gerçekleşen cari açığın büyük ölçüde artan petrol fiyatlarını yansıttığı, rekor düzeydeki sermaye girişi ile fazlasıyla finanse edildiği kaydediliyor.
Mektupta, toplam kamu açığının GSMH’ya oranının, yüzde 2.5’in altına indiği ve kamu net borç stokunun hızlı bir şekilde düştüğü ifade ediliyor.


“TÜRKİYE’Yİ DAHA FAZLA ETKİLEDİ”


Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo De Rato, Türkiye’deki ekonomik gelişmelerle ilgili yayımladığı değerlendirmesinde, son aylarda ortaya çıkan küresel risklerin Türkiye’yi diğer gelişmekte olan piyasalardan daha fazla etkilediğini, ancak hükümetin ve Merkez Bankası’nın bu duruma karşı makroekonomik politikaları sıkılaştırarak ve yapısal reformları canlandırarak doğru yanıt verdiğini kaydetti.



 

1032270cookie-checkIMF’den 1.9 Milyar $ krediye onay

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.