Independent: THY’nin istatistikleri kötü

Times gazetesi ”yolcuların düşen uçaktan mucize kurtuluşu” başlığıyla olaya ilişkin ayrıntıları aktarırken, Guardian da, diğer gazetelerde olduğu gibi kazadan sağ kurtulanların anlatımlarına geniş yer veriyor haberinde.

Independent gazetesi, kaza haberinin yanısıra emekli bir pilotun analizine de yer verdi. Terry Tozer imzalı yazı ”Avrupa’nın en kötü siciline sahip havayolu” başlığını taşıdı.

Tozer’in yorumu şöyle:

”Değerlendirme yapmak için öncelikle bazı yanıtlara ihtiyacımız var, ama bazı gözlemlerde bulunabiliriz” diye başladığı yazısında Tozer, Amsterdam’da yaşanan kazanın havacılık sektöründe Ağustos 2008’den bu yana dördüncü olay olduğuna dikkat çekiyor. Havacılık kazalarında hayatta kalma şansınızı nasıl arttırırısınız? Uçuş güvenliği konusundan en önemli faktör, uçmayı seçtiğiniz havayolu şirketinin çalışma kültürüdür…”

Tozer, son kazanın nedeninin ne olduğunu bilmeden değerlendirme yapmanın riskli olduğunu belirkmesine karşın airsafe.com adlı bir internet sitesinin verilerine dayanarak, Türk Hava Yolları’nın Avrupa’da ölümcül kaza konusunda en kötü istatistiklere sahip olduğunu öne sürdü.

The Financial Times birinci sayfasından uçağın enkazına ilişkin bir fotoğrafı ”Schiphol kazası: 9 ölü” başlığınu kullandı.

1189380cookie-checkIndependent: THY’nin istatistikleri kötü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.