Çingenelere ırkçı saldıraya karşı CD

İngiltere’de ırkçı saldırılara uğrayan çingenelerin hiçbirisi taraf tutacağını düşündüğü polise şikayetçi olmamış…

Polis çingenelere, ırkçı saldırı ve tacizlere karşı haklarını aramalarını anlatan 2 bin CD hazırladı.

İngiltere’de polisin çingenelere haklarını öğreten 2 bin CD üretimi için 10 bin Sterlin harcadığı açıklandı. Göçebe yaşayan çingenelerin boş araziler üzerine kamp kurmalarının köy sakinleriyle aralarında sıkca sorun çıkmasına neden olduğu belirtilen açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nca ürettirilen CD’nin çingenelerin haklarını koruması açısından yardımcı olacağının umulduğu belirtildi.

Polis ücretsiz dağıtacağı CD’lerin 2 binini Cambridgeshire’ın Fenland bölgesindeki çingenelerin geleneksel göç yolu üzerindeki kamplara dağıtacak.

BBC’ye açıklama yapan bir çiftçi ise, polisin aynı çabayı çiftçilerin haklarını korumak için kullanmadığından yakındı. Çiftçi “Biz anti sosyal davranışlardaki, sürekli gözdağı veren illegal işgalcilerle bir arada yaşamak bırakılıyoruz” diye yakındı.

Cambridgeshire Polis Müfettişi Vic Galpin, çingene göçmenlerle ilgili olumsuz bir yayınlar yapılıyor. Onların kötü koşulları hakkında çoğu insanın hiç bilgisi yok..” dedi.

Müfettiş Galpin, bölgedeki çingene gençlerin yüzde 68’yle görüştüklerini belirterek “Çoğu ırkçı ayrımcılıkla karşılaştıklarını dile getirdiler. Hiçbiri polisin tek yanlı davranacağı sanısıyla şikayetçi olmamış. Bu konudaki önyargıları kırmak için epeyce uğraşıyoruz…” dedi.

Fenland bölgesinde Belediye Göçmen ve Göç Bölgesi Sorumlusu David Bailey de CD’lerin dağıtımında aktif rol alacağını belirterek,”Biz çingeneleri de lezbiyen, biseksüel ve gay toplumu gibi azınlık grubu olarak tanımladık. Ölümcül bir suçun kurbanı olmadıkları sürece polise gitmiyorlar” diye konuştu.

SEÇİMLERDE ÇİNGENE KARŞITLIĞI 
Muhafazakar Parti Genel Başkanı Michael Howard, İngiltere’de 5 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde iktidara gelmeleri durumunda illegal konaklayan göçebe çingeneleri kovmak için yerel yönetimlere daha fazla güç vereceğini ve çingenelere hapis de dahil cezalarını artıracaklarını açıkladı.

Howard çingenelerin konaklamak için kullandıkları yönetmelikleri de değiştirmeye hazır olduklarını söyledi. Howard’ın çingenelere karşı vaadi insan hakları savunucularınca tepkiyle karşılandı. Siyasi partiler Howard’ın vaadini çirkin bir seçim taktiği olarak nitelerken, The Independent gazetesi çingenelerin sevilmeyen bir grup olmadıklarını vurgulayarak Howard’ın onları incittiğini yazdı. Daily Mail gazetesi de İrlanda’da illegal konaklayan çingeneleri 1 ay hapis cezası verilebildiğini fakat İngiltere’de yasal prosedürün uzun sürdüğünü sayfasına taşıdı.

 

1102210cookie-checkÇingenelere ırkçı saldıraya karşı CD

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.