‘İngiltere 20 bin Suriyeli sözü verdi 2 aile aldı’

Kuzey Londra’da Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun yoğun yaşadığı Hackney’de Hackney Refugee Forum (HRF) Başkanı Ali Aksoy, “Birleşik Krallık 10 ay önce 20 bin Suriyeli göçmen alma kararına yalnızca Hackney Belediyesi 2 aile alarak uydu. Bu şaka gibi bir durum” dedi.

HRF Başkanı Aksoy şunları söyledi:

“Birleşik Krallık yeni yılda 20 bin Suriyeli göçmen alma kararı almıştı. Londra’daki 33 belediyenin herbiri de 100 kişiden oluşan 25 aileye karar vermişti. Toplam sayının geri kalanı da ülke çapında dağıtılacaktı. Bu karar alındıktan sonra 10 ay geçti. Hiç bir belediye sözünü tutmadı. Sadece Hackney Belediyesi 2 aile aldı.”

“Hackney Belediyesi’nin iki aileyi belediye evlerine yerleştirdiğini belirten Aksoy, “Şaka gibi Hackney Belediyesi 2 aileyi barındırdığı için övünüyor. Çünkü diğer belediyeler onu bile yapmadılar. Biz eleştirilerimizi sürdürüyoruz. Bu iş başladığında Hackney Belediyesi başkanı ve yardımcısı ile konuşmuştuk. Bu ikisi de gitti yerine yenileri seçildi. Bizim 19 Ekim’de belediyede tekrar bir toplantımız var. Bu durumu tekrar günedme getireceğiz” diye konuştu.

Aksoy, Hackney Belediyesi’nin HRF ile kontağa geçip yardım istediğini belirterek, “Bizim de ilişkide olduğumuz yardım kuruluşlarıyla korunma yeri anlamında “Sanctuary” adıyla bir oluşum kurduk. Senikal ve kiliselerin de aralarında bulunduğu bu oluşumla gelecek Suriyeli ailelerin uyumu ve sosyalleşmesi için her türlü yardıma hazırız. Belediyeden haber bekliyoruz” dedi…

“İngiltere ha 20 bin almış, ha 200 bin farketmiyor. Milyonlar çok kötü durumda” diyen Aksoy şöyle devam etti:

“Türkiye bile 3 milyona yakın Suriyeli göçmen almış durumda. Bir o kadar da diğer komşu ülkelerde… Dünyadaki ilticacıların durumu azalacağına çoğalacağa benziyor. Bizim tahminimize göre 2020’den önce beklenen derin bir ekonomik kriz daha çok ilticacı anlamına gelecek. Artık dünyada 24 saat karşılıksız para basılıyor. Ekonomide bu şişme yeni bir kriz ve yoksulluk anlamında. Kriz mağdurlarının yeni bir arayışa girecekleri beklenmeli…

2015460cookie-check‘İngiltere 20 bin Suriyeli sözü verdi 2 aile aldı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.