İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Yeni Yönetimini Seçiyor

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, 16 Aralık Pazar günü yeni yönetimini seçmek için kongreye gidiyor.

Kongrede Başkan adaylığını açıklayan Ali Kaplan, kendisi gibi kuruculardan olan Kadir Yılmaz ile birlikte profesyonel bir kadro oluşturacaklarını ifade etti.

Kaplan ve Yılmaz adına yapılan açıklamada, “Gelin Canlar Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım. Sen, ben olmayalım gelin biz olalım” mesajı verildi.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin ilk seçilmiş başkanı olan ve 1993 – 1995 yıllarında bu görevi yerine getiren, Ali Kaplan Pazar günü yapılacak kongreye Kadir Yılmaz ile birlikte hazırlayacakları karma bir liste ile katılacaklarını kaydetti.

Kaplan, başkan adayı olmasının Aleviliğe ve Alevi toplumuna hizmet dışında bir amacağı olmadığını, kaybolmakta olan, yıpratılmakta olan Aleviliği yeniden canlandırmayı hedeflediğini kaydetti.

Göreve gelmesi halinde profesyonel bir yönetim ortaya koyacağını hatırlatan Ali Kaplan, “hizmetin iyi verilebilmesi için belli başlı görevler ile organlarda mutlaka profesyonel kadrolar görev yapmalı. Çünkü gönüllülüğe dayalı kimi hizmetler amacına ulaşamaz. Herkesi kucaklayacak , memnuniyetsizleri de tekrar Alevi Kültür Merkezi’ne çekecek adımlar atacağız. Gençlerimizi ve kadınlarımızı çok önemsiyoruz. Onların daha aktif olarak görev almaları için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” diye konuştu.

Pazar günü kongrede oy verecek üyelere yönelik Ali Kaplan’ın açıklaması şöyle:

“16 Aralık Pazar günü saat 12:00’de Wood Green merkez binamızda gerçekleştirilecek olan İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Kongresi’nde, gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım. Dostun bahçesine bir hoyrat girmiş, gülünü dererken dalını kırmış. Bizler de o kırılan dalların yerinde yeni tomurcuklar açması ve tüm Alevi Canları kucaklayacak bir ağaç olması için; Ağaca su olmaya, can olup can vermeye talibiz. Şiarımız bin çiçekten öz toplayıp, bir petekte bal eylemektir. Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım. Sen, ben olmayalım gelin biz olalım.”

2254150cookie-checkİngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Yeni Yönetimini Seçiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.