İngiltere aşının ikinci dozlarını 3 yerine 12 hafta sonraya bıraktı

İngiltere’de koronavirüs vakaları ve ölümlerin sayısı hızlı bir tırmanış gösterirken, Aralık ayında başlatılan aşılama kampanyasında ‘ikinci dozun ne zaman yapılacağı’ konusundaki tartışma sürüyor. Şu ana kadar birinci doz aşıyı olanların sayısı 1 milyona yaklaştı.

Hükümetin, başlangıçta 21 gün arayla yapılması planlanan Pfizer-BioNTech aşısı ve önümüzdeki hafta başlayacak Oxford-AstraZeneca aşısının ikinci dozlarının, 12 hafta aradan sonra yapılacağı yolundaki açıklamasına, doktorların meslek örgütünden eleştiri geldi.

Tabibler Birliği, ikinci doz için öncelikli gruplardaki insanlara ayarlanmış randevuların iptal edilmesinin “büyük haksızlık” olacağını söyledi.

Fakat hükümetin sağlık danışmanları, ikinci dozlara geçmeden önce mümkün olduğu kadar çok insana birinci dozun vurulmasının salgının yayılmasını önlemede daha faydalı olacağına inanıyor.

İngiltere 8 Aralık’tan bu yana Pfizeraşının ikinci dozları-BioNTech tarafından üretilen aşıyı öncelikli gruplara uygulamaya başladı ve şu ana kadar bir milyona yakın insan (944.539 kişi) birinci dozu almış bulunuyor.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI BBC TÜRKÇE‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-55510165

2480770cookie-checkİngiltere aşının ikinci dozlarını 3 yerine 12 hafta sonraya bıraktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.