İngiltere, karantina uygulamasını kaldırıyor

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, 50’den fazla ülkeden gelenlerin dönüşte kendilerini karantinaya alma uygulamasına son verileceğini açıkladı.

Bakanlık, bu ülkeler arasında Fransa, İspanya, Almanya ve İtalya’nın olduğunu belirtti. Tam listenin bugün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında İngiltere’ye ülke dışından gelen herkesin iki hafta boyunca verecekleri adreste kendilerini karantinaya almaları gerekiyor.

İngiliz hükümetinin açıklayacağı listede yer alan ülkelerden gelenler için bu uygulamanın kaldırılması öngörülüyor. Uygulama 10 Temmuz’da başlayacak.

İngiltere hükümetinin üç renkli “trafik ışığı” uygulaması yapması bekleniyor. Buna göre, kırmızı kategorideki ülkeler için karantina uygulamasının sürmesi; sarı kategorisindeki ülkelerle ‘hava koridorları’ kurularak karşılıklı karantina uygulamasının sonlandırılması ve İngiltere’den daha düşük vaka sayısına sahip yeşil grubundaki ülkelerden gelenler için karantina uygulaması yapılmaması planlanıyor.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Türkiye’nin de dönüşlerde karantinadan muaf ülkeler arasında yer alması bekleniyor.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, BBC Radio 4’a yaptığı açıklamada, ilk listede Yunanistan’ın yer almayacağını söyledi.

Shapps, Yunanistan’ın ülke dışından gelenlere yönelik yürürlüğe soktuğu karantina sistemini 15 Temmuz’da gözden geçireceğini ve karşılıklılık esası kapsamında bu tarihten önce herhangi bir karar almalarının söz konusu olmadığını ifade etti.

2430290cookie-checkİngiltere, karantina uygulamasını kaldırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.