İngiltere Merkez Bankası çalışanları greve gidiyor…

İngiltere Merkez Bankası çalışanları 50 yıl sonra ilk kez greve gidiyor… Merkez Bankası çalışanları ücretlerindeki yetersiz artış gerekçesiyle 31 Temmuz’da dört günlük grev kararı aldı.

Unite sendikası Londra’dakiMerkez Bankası binasının güvenlik ve bakım personelinin grevegittiği için “çalışamaz hale geleceğini” açıkladı.

Merkez Bankası50 yıldan fazla bir süredir ilk defabu çapta bir grevle karşı karşıya.Banka greve karşı yedek planı olduğunu açıkladı.Banka’nın 4 bin personelindenkaçının greve katılacağı bilinmiyor.Greve gitme kararı sendikanın yaptığı oylamada çalışanların yüzde95’inin greve destek vermesi sonucu alındı. Sendika,Banka’nın çalışanlarına iki yıl üst üsteenflasyondan düşük maaş artışı önermesinin üyelerini kızdırdığını söyledi.

Banka çalışanlarına ücret artışı yüzde1 olarak belirlenirken personelin üçtebirinin maaşlarında iyileştirme öngörülmüyor. Merkez Bankası yayınladığıaçıklamasında “Banka Unite sendikasının grev eyleminden haberdardır.

Sendika oylaması çalışanların yüzde2’sinin katılımıyla gerçekleşti. Eğergrev gerçekleşirse Banka’nın çalışmasına engel olmaması için planları var.Sendikayla görüşmeler yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Sendika ise Banka’nınücret konusunda uzlaşıya gitmemesidurumunda anlaşmazlığı tırmandırmaya hazır olduklarını açıkladı.

2104890cookie-checkİngiltere Merkez Bankası çalışanları greve gidiyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.