İngiltere’de corona virüsüne karşı eylem planı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ile corona virüs salgınına karşı eylem planını açıkladı. Corona virüsün risklerine dikkat çeken İngiliz Başbakan, 28 sayfalık planla birlikte, yetkililerin virüsün yayılmasının engellemeye çalışacağını söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Sağlık Bakanı Matt Hancock ile Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüse karşı 28 sayfalık eylem planı açıkladı. İngiliz hükümetin açıkladığı corona virüse karşı bir dizi önlem maddeleri içeren planda, salgının ilerlemesi durumunda hastanelerde acil olmayan tedavilerin ertelenebileceği, emekli hemşire ve doktorların destek için göreve çağrılabileceği kaydedildi.

İngiliz Başbakan Johnson gerekirse güvenlik güçlerini corona virüs nedeniyle seferber edebileceklerini, polisin kamu düzenini sağlamak için göstereceği faaliyetlere acil durum halinde, askerin de destek verebileceğini belirtti.

“ÖNEMLİ OLAN EL SIKIŞMAMAK DEĞİL…”

Johnson, virüsün insanlarla selamlaşırken tokalaşmasına engel olmayacağını söyleyerek, “Corona virüs hastalarının tedavi edildiği hastaneyi ziyaretim esnasında herkesle el sıkıştım. Önemli olanın el sıkışmamak değil, tokalaştıktan sonra elleri yıkamak” dedi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, son yaptığı açıklamasında, İngiltere’de teyit edilen corona virüs vakalarının sayısının 51’e yükseldiğini belirtti.

 

2393320cookie-checkİngiltere’de corona virüsüne karşı eylem planı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.