İngiltere’de hastane hizmetleri krizde

Hastanelerdeki yatak sayısını azaltmaya yönelik politikaların, sağlık sistemi üzerinde baskı oluşturduğu ve acilen izlenen yanlış politikanın durdurulması gerektiği açıklandı.

NHS England Başkanı Simon Stevens, bu politikaların çok ileri gittiğini söyleyerek, hastanelerdeki yatak sayısının arttırılmasını istedi. Buna rağmen, yatak sayısını arttırmak için hemşire sayısının da arttırılmasının gerekeceği ve NHS’te halihazırda 40 bin hemşire açığı olduğu belirtiliyor.

The Guardian gazetesinin haberine göre, NHS’e bağlı hastaneler ve diğer sağlık tesislerindeki yatak sayıları, 2010 ve 2018 yılları arasında 14 bin 463 azaldı.

Sağlık hizmetlerini büyük oranda hastanelerin ötesine yay­maya yönelik planlar olduğunu söyleyen NHS England Başkanı Ste­vens, buna rağmen, NHS’in birçok bölgede talepleri karşılayabilmek için daha çok yatak kapasitesine ihtiyaç duyacağını ifade etti. Stevens ayrıca yeni tesislerin yapılması, yeni ekipmanların alınması, eskimiş IT sistemini geliştirmek ve biriken acil onarım işleri için, NHS’e yılda en az 4 milyar sterlin ekstra finansman sağlanması gerektiğini söyledi.

İşçi Partisi de yatak sayıları­nın azaltılmasına yönelik politikayı “öngörüden yoksun” olarak tanımladı ve sona erdirilmesinden memnuniyet duyulacağını açıkladı. Partinin muhalefetteki sağlık ve sosyal bakım bakanı Jo­nathan Ashworth, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Hastanelerdeki yatak sayısını bu kadar hızlı bir şekilde azalt­mak öngörüden yoksun olmakla beraber, hastanelerin aşırı baskı altında olmasına katkıda bulunuyor. Bu nedenle düzinelerce hasta, sedyelerin üzerinde hastane koridorlarında mahsur kalıyor.”

NHS England Başkanı Simon Stevens, bu yöndeki planlara rağmen, hastanelerdeki yatak sayısını arttırmanın beklenilenden daha zor olabileceğini söylüyor. Stevens, bunun için hemşire sayılarının da arttırılmasının gerekeceğini ve hemşire açığının, sağlık sistemindeki birçok işgücü sorununun en büyüğü olduğunu ifade etti.

The Guardian gazetesine göre, NHS’te halihazırda 40 bin hemşire açığı bulunuyor.

2310600cookie-checkİngiltere’de hastane hizmetleri krizde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.