Ingiltere’de İnternetten turizm artıyor

Türkiye’de turizm sektörünün sesi olan www.turizmgazetesi.com’un uzman yazarlarından Karabulut’un yazısı şöyle:



”Turist kaynağı pazarların başında gelen ülkelerden biri olan ingiltere’de internet üzerinden yapılan rezervasyonlardaki artış dikkat çekici boyutlara geldi. Yapılan araştırmalar, internetin toplam rezervasyonlardaki payının yüzde 14’elere geldiğini gösteriyor.


Türkiye’nin en büyük turist kaynağı pazarlarından biri olan İngiltere’de internet üzerinden yapılan rezervasyonlarda ciddi artışlar sözkonusu.


Konu ile ilgili olarak ülkede yapılan araştırmalarda internetin toplam pazardan aldığı payın yüzde 14’lere kadar çıktığını gösteriyor. Araştırmalar, 2001 yılında toplam rezervasyonlar içinde yüzde 3 paya sahip olan internetin 2003’te bu oranı yüzde 14’e çıkardığını gösteriyor.


İngiltere’nin Avrupa içinde internet kullanımını en yüksek ülkelerden biri olduğu biliniyor. Ancak son yıllarda çeşitli mal ve hizmet alımlarında yoğunlaşan kullanım, seyahat kesiminde de ağırlığını artırıyor.


İngiltere basınında yer alan araştırmalara göre seyahat acenhtaları aracılığı ile yapılan rezervasyonların payı yüzde 10 dolayında gerilerken, operatör ve internet üzerinden yapılanların yapı artış kaydediyor.


Bu pazarda faaliyet gösteren firmalar açısından önemli ipuçları taşıdığını düşündüğüm araştırmaların özetini bir tablo şeklinde aşağıda sunuyorum”


 


REZERVASYON YÖNTEMLERİ (%)


 


Araçlar          2001    2002    2003


Acentalar         55        49        44


Operatörler      18        19        21


Bireysel            24        22        21


İnternet            3          10        14

675340cookie-checkIngiltere’de İnternetten turizm artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.