İngiltere’de uzmanlar korona önlemlerinde anlaşamıyor

Koronavirüs vakalarının hızla arttığı İngiltere’de hükümet, ulusal düzeyde sosyal mesafe önlemlerini yeniden sıkılaştırmaya yöneldi. Bilim insanları ise salgınla mücadele yöntemleri konusunda anlaşamıyor.

Bir grup bilim insanı hastalık karşısında daha dayanıksız olan 65 yaş üzeri nüfus ile belli hastalıkları olanların korunmasına odaklanmayı savunuyor. Diğer bir grup ise ulusal düzeyde, herkesi kapsayıcı önlemler alınmasının yararlı olacağını düşünüyor.

Farklı yaklaşımlar ve gerekçeleri bugün hükümet ve baş sağlık danışmanına hitaben kaleme alınmış iki açık mektupta ortaya kondu.

Hükümetin baş sağlık danışmanı Profesör Chris Whitty ile baş bilim danışmanı Sir Patrick Vallance Pazartesi günü televizyondan yayınlanan son ortak açıklamalarında, halkın davranışlarında önemli değişiklikler olmadığı taktirde virüsün yayılmasının çok hızlanacağı, vakaların ve ölümlerin artacağı uyarısında bulundular.

İki uzman önlemler sıkılaştırılmazsa şu anda günde 4 binli sayılara ulaşan günlük vaka sayılarının Ekim ayı ortalarında 50 binleri görebileceğini söylediler.

Hükümetin yeni önlemleri arasında ise pubların daha erken kapanması ve evden çalışmanın yeniden teşvik edilmesi var.

HABERİN EDAMINI KAYNAĞI, BBC TÜRKÇE’DEN OKUMAK İÇİH LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-54250767

2452950cookie-checkİngiltere’de uzmanlar korona önlemlerinde anlaşamıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.