İngiltere’deki bağımsız grup kuran milletvekilleri ne istiyorlar?

Şu ana kadar ana muhalefet İşçi Partisi’nden 8, ve Muhafazakar Parti’den 3 milletvekili partilerinden istifa ederek Bağımsız Grup adı altında birleştiklerini açıkladılar.

Bugün İşçi Partisi’nden istifa eden 9. milletvekili olan Ian Austin ise, parti lideri Jeremy Corbyn’i “aşırılık ve hoşgörüsüzlük” ile suçlayan bir açıklama yaptı ama Bağımsız Gruba katılmayacağını söyledi.

İşçi Partisi’nden ayrılan grup, genel çizgisini fazla sol ve radikal buldukları Jeremy Corbyn liderliğini Avrupa Birliği konusunda net bir politika izlememek ve parti saflarındaki ‘Yahudi düşmanlığı’ iddialarının üzerine yeterince sert gitmemekle suçluyor.

İki partiden ayrılan milletvekillerini birleştiren ise Brexit karşısındaki tutumları. Bu vekiller aylardır ikinci bir Brexit referandumu yapılması ve Brexit’ten geri dönülmesi için karma parlamento gruplarında birlikte lobi yapıyorlardı.

Buna karşılık grup içinde gelecekte bir siyasi oluşum olarak kalırlarsa ekonomi politikaları konusunda ciddi görüş ayrılıkları yaşanması muhtemel. (BBC)

HABERİN DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47329701

2274760cookie-checkİngiltere’deki bağımsız grup kuran milletvekilleri ne istiyorlar?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.