Irak Başbakanı Maliki Ankara’da

Maliki’yi Esenboğa Havalimanında, Ankara Valisi Kemal Önal, Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik ve Irak’ın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri karşıladı.


Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maliki, Ankara’da yapacağı görüşmelere ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:


“İkili ilişkiler için geldim. İki ülke arasındaki ilişkileri belli bir seviyeye getireceğimize inanıyorum. Erdoğan’ın Bağdat ziyaretinde komisyon kurulması gerektiğine inandık. İkili ilişkilerimizin daha iyi dereceye getirileceğine inanıyoruz. Bu komisyonun birinci toplantısı Bağdat’ta yapıldı, ikincisi ise Ankara’da yapıldı. İki ülke arasında olan bütün çıkarları korumak amacıyla bizler buradayız.”


Maliki, terör örgütü PKK ile mücadele ve Türkiye, Irak ve ABD arasında terörle mücadele konusunda kurulan üçlü komisyona ilişkin bir soru üzerine ise, şöyle konuştu:


“Üçlü komisyon kuruldu ve bu komisyon Bağdat’ta toplandı ve birtakım kararlar alındı. Bu komisyonun kararlarını destekliyoruz. Bu komisyonun birinci amacı PKK ile mücadele.”
Bugün önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek olan Maliki, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Başbakanlık Resmi Konutu’nda görüşecek ve çalışma yemeğinde bir araya gelecek.


Görüşmelerde, terör örgütü PKK ile mücadele, Irak’la ABD arasında imzalanan güvenlik anlaşmasıyla başlayan yeni dönem, iki ülke ilişkileri gibi konuların ele alınması bekleniyor.
 

1071550cookie-checkIrak Başbakanı Maliki Ankara’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.