Irak Başbakanı: Zerkavi öldürüldü

El Kaide’nin Irak’taki lideri Ürdünlü militan Ebu Musab Ez Zerkavi’nin Bağdat’ın kuzeyinde öldürüldüğü açıklandı.   

Maliki, düzenlediği basın toplantısında Zerkavi’nin dün gece Bağdat’ın kuzeyinde düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu ve “Zerkavi etkisiz hale getirildi” dedi.

Aynı hava saldırısında Zerkavi’nin 7 yardımcısının da öldürüldüğü açıklandı.

El Maliki’nin ardından söz alarak haberi doğrulayan ABDnin Irak’taki en üst düzey komutanı General Casey, Zerkavi’nin cesedinin teşhis edildiğini belirtti.

Associated Press haber ajansına telefonla bir demeç veren Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de, Zerkavi’nin son video görüntülerinin ardından Ürdünlü militanın yerinin belirlendiğini söyledi.

ABD yönetiminin başına 25 milyon dolar ödül koyduğu Ürdün asıllı Ebu Musab Ez Zerkavi, adını özellikle Irak’ın işgaliyle duyurmuştu. Zerkavi, Irak’taki pek çok eylemi de üstlenmişti.

Zerkavi’nin bilinen eylemleri arasında Irak’ta 2 ABD’li rehinenin başının kesilmesi, geçen yıl Kasım ayında Amman’daki 3 otele düzenlenen intihar saldırıları da bulunuyor.

Bu arada Irak hükümetinden bir kaynak, Zerkavi’nin bir yardımcısının da yakalandığını belirtti. Yakalanan yardımcının Zerkavi ve örgütüyle ilgili önemli bilgilere sahip olduğu kaydedildi.
 

1129970cookie-checkIrak Başbakanı: Zerkavi öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.