‘Irak Bahşişi’ düşüncesini değiştirdi…

Polonya Cumhurbaşkanı ABD gezisinden 100 milyon dolar yardım alarak döndükten sonra, hükümetin Irak’taki askerleri geri çekmek istediklerine ilişkin açıklamalarında ‘U’ dönüşü yapıldı.

Hükümet Irak’taki askerleri geri çekmeme kararı aldı. Dışişleri Bakanı Jerzy Smzajdzinski yaptığı açıklamada “30 Ocak’ta Irak’ta gerçekleşen seçimler Irak’ta askerlerimizi çekmemiz için bir şans olmuştur fakat, Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski’nin askerlerin 2005 sonuna kadar Irak’taki görevlerine devam etmeleri yönünde kararı var” dedi.

Jerzy, Irak’taki Polanya birliğinde 2 bin 400’ü Polonyalı toplam 6 bin asker bulunduğunu ve askerlerden 16’sının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

ABD’NİN BAHŞİŞİ
Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski’nin ABD ziyareti sırasında bir açıklama yapan Beyaz Saray sözcüsü, Irak’taki müttefiklere 400 milyon dolarlık teşvik yardımının paylaştırılacağını açıklamıştı. Sözcü, paranın siyasi ve ekonomik risk alan ülkelere yardımcı olmak amacıyla ödenecegini söylemişti.

400 milyon dolarlık fon, 80 milyar dolarlık savaş bütçesinin bir parçası olacak ve bu ödenekten aslan payı da 100 milyon dolar ile Polonya’ya verilecek. Kwasniewski, ödenek müjdesini duymadan önce Irak’tan askerleri çekme düşüncesinde olduklarını ABD Başkanı George W. Bush’a iletmişti.

FOTOĞRAF: Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski

İLGİLİ HABER: ABD’den Irak bahşişi

1099100cookie-check‘Irak Bahşişi’ düşüncesini değiştirdi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.