Irak direnişçilerinden kaset

Abu Musab el Zerkavi’nin örgütü Birlik ve Cihad tarafından yayımlanan bu bir saatlik kasedin ‘kısmen siyasi manifesto, kısmen yeni üyeler çekme çabası, kısmen de Amerikalılara yönelik propaganda’ olduğunu belirten Daily Telegraph’a göre “Zerkavi’nin örgütü tarafından çıkarılan kaset ‘şehadet operasyonlarına’ hazırlanan intihar bombacılarının son günleri ve saatlerinden kesitler sunma iddiasında bulundu.


 


Kasette militanlar, dua ederken, dinlenirken ve son bildirilerini okurken görülüyor. Çekimler militanları hazırlık aşamasından eylem anlarına kadar yapulmış.


 


IRAK’A MESAJ


Aynı habere manşetten yer veren Independent da grafiklerinden, montajına ve kameramanlığına kadar profesyonel bir prodüksiyonun eseri olan kasedin, Irak hükümetine de tüyler ürperten bir mesaj verdiğini savundu.


 


Gazete, kasedin yeni kurulan Irak hükümetine Zerkavi’nin (çoğu yabancı savaşçılardan oluşan) adamlarının artık iyi örgütlü, Irak’ta iyice yerleşmiş ve istedikleri zaman, istedikleri yöntemle saldırabilecek bir grup olduğu mesajını verdiğini yazdı.


 


Kaset Suudiler, Cezayirliler, Libyalılar, Ürdünlüler ve başka ülkelerden gelme savaşçılarla yapılmış röportajları içeriyor. Irak’ta bir numaralı aranan adam olan Zerkavi’nin sesi de, kasette kısada olsa yer alıyor.”


674780cookie-checkIrak direnişçilerinden kaset

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.