Irak işgali Türk restoranları da vurdu

Sofra restoranları zinciri ve Özer restoranın sahibi Özer, İngiltere’nin ABD ile birlikte Irak’ı işgal etmesinin ülke turizmine büyük darbe vurduğunu söyledi.


Merkez Londra’da Oxford Street ile Regent Street’in kesiştiği bölgedeki Özer restoranda söyleştiğimiz Hüseyin Özer, Irak işgalinin ülkedeki turizmine vurduğu darbenin pek yazılıp çizilmemesine karşın Merkez Londra’daki restoranların işlerinin yarı yarıya düştüğünü söyledi.


Özellikle ABD’li turistlerin İngiltere’ye gelmekten vazgeçtiğini vurgulayan Özer, çare olarak da “İngiltere’nin işgale bir an önce son vermesi gerektiğini” belirtti.


Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone’nun Merkez Londra’daki otomobil sayısını düşürmek için geçen yıl uygulamaya soktuğu merkeze paralı giriş (Congestion Charge) uygulamasını da eleştiren Özer şunları söyledi:


“Belediye Başkanı şimdi de girişi pahalandırıp, girişi paralı olan alanı genişletiyor. Kızıl Ken kendisine sosyalist diyor ama yoksullara darbe vuruyor. Böyle sosyalistlik olur mu hiç. Ne kadar pahalı olursa olsun, merkeze gelmek zenginlere dokunmaz ama yoksullar gelmekten vazgeçer. Yani Kızıl Ken yoksullara ‘Sen merkeze gelme kardeşim’ dedi…”


FOTOĞRAF: Hüseyin Özer

785770cookie-checkIrak işgali Türk restoranları da vurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.