Irak ile PKK uzlaşması

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani ile yaklaşık 1,5 saat görüştü.


Irak İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Aydın Halit, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadele anlaşmasının imzalanması konusunda herhangi bir problem bulunmadığını ve anlaşmanın bugün imzalanacağını, anlaşmaya ilişkin gerekli açıklamaların da bugün yapılacağını söyledi.


Anlaşmanın Türkçe, Arapça ve İngilizceye çevirilerinin yapılacağını ifade eden Halit, anlaşmada “sıcak takip” konusunun belli koşullara bağlanıp bağlanmadığı sorusuna, “Hepsi yarın(bugün) belli olur” yanıtını verdi.


Irak İçişleri Bakanı Bolani, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin döneminde aktif olarak işleyen, ancak daha sonra yürürlükten kalkan terörle mücadele anlaşmasının yeniden hayata geçirilebilmesi için Ankara’da temaslarda bulunuyor.


Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin 7 Ağustostaki Ankara ziyaretinde iki ülke arasında mutabakat zaptı imzalanmış, Irak İçişleri Bakanının ayrıntılar için 2 hafta içinde Türkiye’ye geleceği duyurulmuştu.


Irak’taki iç karışıklıklar nedeniyle Irak İçişleri Bakanı belirlenen zamanda Ankara’ya gelememişti. Bolani’nin bu gecikmeli ziyaretinde, terörle mücadele anlaşmasının ayrıntılarının belirlenmesi üzerinde çalışılıyor.



 
 

1048650cookie-checkIrak ile PKK uzlaşması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.