Irak kanıyor, dünya susuyor!

Kerbela Valisi Ahil Hazali, hastane ve güvenlik kaynaklarından edindikleri bilgiye göre, saldırının 34 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açtığını söyledi.
Hastane kaynaklarının daha önceki açıklamasında ölü sayısı 56 olarak verilmişti. İçişleri Bakanlığı kaynakları ölenler arasında 16 çocuk olduğunu belirtirken, bir hastane kaynağı da patlamada 150’den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldırı, İmam Hüseyin türbesinin yaklaşık 200 metre yakınında düzenlendi. Otobüs durağının yakınlarında çok fazla dükkan olmasının can kaybını artırdığı belirtiliyor.
Kentte, saldırının ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Başkent Bağdat’ın merkezindeki bir köprüde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda da 10 kişi öldü.

Polis, Dicle nehrinin üzerindeki Cedriye köprüsünde düzenlenen eylemin intihar saldırısı olduğunu, 15 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bağdat’ın 60 km güneydoğusundaki Suveyra bölgesinde Irak askerlerinin üssüne düzenlenen havan topu saldırısı 4 askerin ölümüne yol açtı. Bağdat çevresindeki diğer şiddet olaylarında da 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İngiliz ordusunun açıklamasında, patlayıcı yerleştirmeye çalışan 8 kişinin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, bu kişilerin, 5 nisanda 4 İngiliz askerinin öldüğü patlamanın ”meydana geldiği bölgede” öldürüldüğü belirtildi.


 

1149620cookie-checkIrak kanıyor, dünya susuyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.