‘Irak küskünleri ben gidince döner’

The Observer gazetesine çeşitli konulardaki görüşlerini içeren kapsamlı açıklama yapan Blair, başbakanlık ve liderlikten çekileceğini çok önceden açıklayarak, partisini bir “bilinmezlik dönemine soktuğunu”söyledi. Blair, “Tabii böyle bir kararı almak ve açıklamak kolay değildi ama eğer bu açıklamayı yapmasam çok daha büyük ve farklı sorunlar yaşayacaktım” dedi.


“Ben Margaret Thatcher gibi kendi partisinin milletvekilleri tarafından kolundan tutulup atılan bir başbakan ve lider olmak istemedim” diyen Blair, “Irak savaşına katılma kararı, 2005 yılında yapılan seçimlerde partinin performansını olumsuz etkiledi. Ancak bu sorun benimle birlikte gidecek” yorumunu yaptı.


İlk kez David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti’nin gelecek seçimi kazanması olasılığını kamuoyu önünde kabul eden Blair, İşçi Partisi’nin muhalefete geçme fikrinden de korkmaması gerektiğini belirtti.


Yeni bir lider seçmenin İşçi Partisi için bir olgunluk sınavı olacağını da belirten Blair, partisinin bu seçimi en uygun kararla yapacağından emin olduğunu da sözlerine ekledi.

800220cookie-check‘Irak küskünleri ben gidince döner’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.