‘Irak paraları çalındı… İlgilenen yok…’

Gazeteye göre, kaynağı Irak’ın petrol gelirleri, Birleşmiş Milletler’in idaresindeki gıda karşılığı petrol programı ve el konulan Irak’ın mal varlıkları olan bu paralar, Irak’taki bakanlıklara ve ülkede iş yapan Amerikalı müteahhitlere dağıtıldı.

Gazete’deki haber şöyle:

“2003 yılında işgalden hemen sonra New York’tan Bağdat’a C-130 askeri nakliye uçaklarıyla 363 ton ağırlığında banknot gönderildi. Daha sonra C-130 uçakları ayda bir ya da iki sefer yaparak Irak’a sürekli dolar taşıdı. Bir defasında; Haziran 2004’te Irak’a tek bir seferde 2 milyar 400 milyon dolar götürüldü. Kongre belgesinde ‘Bu paranın büyük bir bölümünün usulsüz kullanıldığı ya da çarçur edildiği anlaşılıyor. Geçici Koalisyon İdaresi’nin onayıyla Irak’ta bakanlıklar binlerce hayali çalışana para dağıttı. Bu paraların bir kısmı bugün Amerika’ya karşı savaşan suç çetelerine ve direnişçilere gitti’ deniyor…”

Paraların ciddi bir muhasebesinin tutulmadığını, bu işin adı sanı belli olmayan bir şirkete verildiğini öne süren The Guardian, Kongre’ye verilen ifadelere dayanarak Amerikalı üst düzey yetkililerin bu paraların heba edilmesine fazla aldırış etmediğini, sonuçta bunların Amerika’daki vergi mükelleflerinin cebinden çıkmadığını belirtti…

1145880cookie-check‘Irak paraları çalındı… İlgilenen yok…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.