‘Irak petrollerini ABD ile birlikte işleteceğiz’

Bakan, ”Irak petrollerini ABD ile ortak işleteceğiz. İngiltere de üçüncü ortak olabilir. Eskiden satrancı seyrederdik, şimdi oynayanlardan biri olacağız” dedi.


CNN Türk’e konuk olan Bakan Hilmi Güler, geçtiğimiz günlerde ABD’deki temaslarını değerlendirirken, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) o bölgenin jeolojisini en iyi bilen kurum olduğunu, Türkiye’nin de Irak’ın sosyolojik yapısını en iyi bilen komşu ülke olduğunu vurguladı.


”Çözüm arayışlarının faydasını bekleyen Türkiye ile ABD’nin iyi bir birlikteliği olabileceğini düşünüyoruz” diyen Bakan Güler, şunları kaydetti:


”Takımlar oluşturarak ilerde burada çalışabiliriz. Nabucco projesinde çok detaylı çalışmalar sergiledik. Şimdi bunun detaylarına gireceğiz. ABD ile bir partner olarak projelerde bulunacak Türkiye.


Mart ayında bakanlar seviyesinde çok önemli bir toplantı yapılacak. Somut projeler üzerinde çalışacağız. Türkiye güneş, rüzgar ülkesi. Onların çok dikkatini çekmiş vaziyette. BİO yakıt üzerinde çalışılacak. Bilhassa güneş enerjisinin elektrik üretiminde bir köprü görevi görebilir Türkiye. Şimdi programlı olarak toplanacağız. Yoğun olarak Irak petrol-doğalgazı başta olmak üzere bu konularda ortak çalışmalar yürüteceğiz.”

1053640cookie-check‘Irak petrollerini ABD ile birlikte işleteceğiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.