Irak yerine Kürt bayrakları asılacak

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, ülkede kullanılacak tek bayrağın Irak ulusal bayrağı olduğunu söyledi. Maliki’nin açıklamaları Kuzey’deki Kürt bölgesinde Irak bayrağının Kürt bayrağıyla değiştirilmesi kararını izledi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Kürt bölgesinin başkanı Mesud Barzani’nin Irak bayraklarının kamu ve hükümet binalarından indirilmesi talimatına atıfta bulunulmadı, ancak bayrağı değiştirmeye yetkili tek kurumun Irak parlamentosu olduğu vurgulandı.

Mesud Barzani ise, bölgede kamu binalarından Irak bayrağının indirilmesi kararını Irak devlet başkanı ve başbakanı ile ortaklaşa aldıklarını söyledi. Ajanslar kararın, Barzani’nin emriyle Erbil’deki parlamento tarafından alındığını aktarıyor. Kararla, cuma gününden itibaren kuzeydeki kentlerin tümünde resmi ve sivil kurumlarda Irak bayraklarının yerine Kürt bayrakları asılacak.

Barzani ise tartışmalara parlamentoda pazar günü yaptığı konuşmada değindi. Barzani konuşmasında, “Irak için yeni bir bayrak belirleninceye dek, şu anki Irak bayrağının yerine Kürt bayrağının çekilmesi kararı, Devlet Başkanı Celal Talabani ve Başbakan Nuri El Maliki ile görüş birliği içinde alındı” dedi. (BBC)

1135770cookie-checkIrak yerine Kürt bayrakları asılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.