‘Irak’a izinsiz girerseniz külahları değişiriz’

NTV’nin haberine göre; Irak İçişleri Bakanı El Zubeydi, Türkiye-Irak sınırının Iraklı Kürtlerin denetiminde olduğunu söyleyerek, “Sınırötesi operasyon, Irak parlamentosunun iznine bağlıdır” dedi.


Öte yandan ABD Dışişleri Bakan Yardımcılarından Dan Fried de, PKK terörünü kınadıklarını belirtti ancak Türkiye’nin Irak’a böyle bir sınırötesi operasyonunun istenmeyen sonuçları olabileceği uyarısında bulundu. Fried ‘istenmeyen sonuçlar’ hakkında bilgi vermedi.


IRAK’IN GÖRÜŞÜ


Irak İçişleri Bakanı, sınır ötesi operasyonuna sıcak bakmadığını ve böyle bir operasyon izninin parlemantoya ait olduğunu söyledi. “PKK ya da her türlü terörist örgüte karşı işbirliğine hazırız. Bu konuda bir birimize yardımcı olmamız lazım” diyen Iraklı Bakan, “Ancak Irakta seçilmiş bir hükümet ve parlemonta vardır. Türkiye nin sınır ötesi operasoynuna parlamento karar verir. İzin parlemantonun kararına bağlıdır” şeklinde konuştu.


Hükümetinin tüm terörist gruplarla mücadele etmeye çalıştığını belirten El Zubeydi, Türk hükümeti ve ABD ile PKK konusunu görüştüklerini, ancak bu görüşmelere Iraklı Kürtlerin de katılması gerektiğini söyledi. 

1022870cookie-check‘Irak’a izinsiz girerseniz külahları değişiriz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.