‘Irak’a karşın İşçi Partisi kazanır’

Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Haringey Belediyesi’nin Toplum Güvenliği’nden Sorumlu Meclis Üyesi Nilgün Canver Mayıs ayındaki genel seçimleri değerlendirirken İşçi Partisi’nin tekrar zafer kazanacağını öne sürdü.


İşçi Partisi’nin ‘potansiyel milletvekilli listesinde’ yer alan Canver şöyle konuştu, “Haringey’den İşçi Partisi milletvekili olan David Lammy ve Barbara Roche tekrar aday. Türkler ve Kürtler Lammy’yi yakından tanıyor ve çalışmalarını beğeniyor… Yine bu iki toplumun yoğun olarak yaşadığı Hackney’de sevilen milletvekili Diana Abbot tekrar aday… Ümidim İşçi Partisi tekrar kazanır…”


Canver, İşçi Partisi’nin başarı oranını anlatırken, “Muhalefetteki muhafazakarların lideri Michael Howard, denenmiş ve köşesine çekilmis bir politikacı…Kamu gelirlerini azaltırken harcamaları artırma sözü de pek inandırıcı değil. Tony Blair’in liderliğinde şu an ki milletvekili sayısını yansıtamaz belki ama İşçi Partisi’nin tekrar iktidara geleceğine inanıyorum.”


İngiltere’deki müslüman toplumun İşçi Partisi’nden desteğini çekecegi konusundaki yorumları değerlendiren Canver, “Bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü Irak Savaşi ile ilgili tartışmalar yapıldı. Şimdi oranın biran önce demokrasiye geçmesi için uğraşilıyor. Irak ile Müslümanlığın direk bir ilişkisi yok. Sanırım George Galloway ve takımı bu tahminleri abartıyor ama Müslümanlar açısından bir sorun olduğunu zannetmiyorum.”


Canver, “İşkenceci İngiliz askerlerinin özellikle Müslüman seçmene etkisi” konusundaki sorumuzu da şöyle yanıtladı:


“Fotoğraflar tasvip edilmeyecek, nayhoş şeyler… Utanç verici. Gerekli cezalar verilmeli. Düşündürücü şeyler olmuştur… Maalesef demokrasilerde de hatalar oluyor. Orta İngiltere’ye bakarsanız, halk İşçi Partisi’nden genel hatlarıyla memnun…”

777720cookie-check‘Irak’a karşın İşçi Partisi kazanır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.