Irak’a verilen notaya yanıt bekleniyor

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Sabah Cemil Ümran’ın Dışişleri Bakanlığına dün çağrıldığını ve notanın Irak’a dün iletildiğini hatırlatan diplomatik kaynaklar, gün içinde bu konuda gelişmeler olmasını beklediklerini ifade ettiler.


Irak’a gönderilen notada, öncelikle Türkiye’nin Irak’ı dost bir ülke olarak gördüğü, sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygı gösterdiği vurgulandı.


Notada, Irak’ın kuzeyinde uzun süredir PKK terörüne müsamaha gösterildiği, burada teröristlerin eğitim gördüğü ve bazı sızmaların olduğunun görüldüğü ifade edilerek, bu konuda Irak hükümetinden bazı tedbirlerin alınmasının daha önceden istenmiş olduğu hatırlatıldı.


Buna rağmen aradan geçen zamanda bu konuda tatminkar bir gelişme olmadığı belirtilen notada, BM’nin terörizmle mücadele yönünde aldığı kararlara da atıfta bulunulduğu öğrenildi.


Irak’tan bir kez daha “terör örgütü PKK”nın kuzey Irak’taki faaliyetlerine son vermesi ve “teröristler”in Türkiye’ye iade edilmesinin istendiği notada, Irak’tan bu yönde acil ve kararlı tedbirler almasının beklendiği ifade edildi.


Notada, bütün bunların aynı zamanda Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları olduğuna da vurgu yapıldığı öğrenildi.

1040970cookie-checkIrak’a verilen notaya yanıt bekleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.