Irak’da yargıç yakını öldürüldü

İç savaş ve kan davalarının içiçe geçtiği karıştığı Bağdat’da can güvenliği her an tehdit altında…  Polis yetkilileri yargıcın kayınbiraderi Kadim Abdül Hüseyin’in dün gece arabasıyla Bağdat’ın batısında saldırıya uğradığını söylüyorlar.

Yargıcın kayınbiraderinin arabada oğluyla birlikte olduğu ve oğlunun da yaralandığı açıklandı. Saddam Hüseyin’in avukatları daha önceki dava süresince sürekli olarak can güvenlikleri bulunmadığını söylüyor ve bu durumu protesto ediyorlardı. Dava sırasında üç savunma avukatı öldürülmüştü.

Saddam Hüseyin ve altı diğer sanığın soykırım ve savaş suçlarıyla yargılandığı son davada ise yakında yargıç değişikliği yapılmış ve taraflı olduğu iddia edilen ilk yargıcın görevden alınması ardından Muhammed El Ureybi el Halife göreve getirilmişti. Muhammed El Ureybi Saddam Hüseyin’i iki hafta içinde iki kez mahkemeye hakaret gerekçesiyle duruşma salonundan çıkarmıştı.

HER GÜN YENİ CESET

Bu arada Bağdat’da her gün yeni cesetler bulunuyor. Son olarak polis işkence gördüğü düşünülen sekiz ceset daha bulunduğunu bildirdi. Bağdat’ın doğu mahallelerinde bulunan biri kadın sekiz cesedin tümünün gözbağlı, elleri ve ayakları bağlanmış olarak bulunduğu kaydedildi. Bunun dışında Bağdat’da meydana gelen bombalı bir saldırıda bir trafik polisi öldü iki kişi yaralandı.

Bağdat’ın 260 kilometre kuzey batısında bulunan Anah’da bir askeri konvoyun yol kenarına yerleştirilen bombaya raslaması sonucu iki Irak askeri öldü, ikisi de yaralandı. (BBC ve ajanslar)

1137540cookie-checkIrak’da yargıç yakını öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.