‘Iraklı gazeteci Irak yargısına teslim’miş

Olayın meydana geldiği sırada Başbakanlık muhafızları tarafından gözaltına alınan, daha sonra Irak ordusunun Bağdat Komutanlığına teslim edilen gazeteciyle ilgili adli süreç başlatıldı.

Bir Iraklı yetkili, Bağdat Komutanlığının gazeteciyi yargıya teslim ettiğini söyledi.

Bundan sonraki süreçte bir yargıç delilleri gözden geçirecek ve dava unsuru olup olmadığı konusunda tavsiyede bulunacak. Bu sırada bir başka heyet, duruşma tarihini belirleyecek ve davayı görecek yargıçları atayacak. Sürecin aylarca devam edebileceği bildiriliyor.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral Abdülkerim Halef, Zeydi’nin yabancı bir lidere ve Irak başbakanına hakaretle suçlanabileceğini, bu suçun cezasının ise en fazla 2 yıl hapis olduğunu belirtti.

Öte yandan, Iraklı gazetecinin ağabeyi Durgam El Zeydi, Muntazır El Zeydi’nin kolu ve bazı kaburga kemiklerinin kırıldığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Durgam El Zeydi, AFP’ye yaptığı açıklamada, kardeşinin bir kolu ve bazı kaburga kemikleri kırıldığı için Yeşil Bölgede bulunan İbni Sina Hastanesine kaldırıldığını, ayrıca göz ve bacağında da yaralar olduğunu söyledi. Zeydi, yaraların gözaltı sırasında mı, yoksa daha sonra mı oluştuğuna ilişkin bilgi vermedi.

Irak’ta gazeteciye destek de devam ediyor. Başkent Bağdat caddelerini dolduran yüzlerce kişi El Zeydi’nin serbest bırakılması için gösteri yaptı. Irak’ta dün de destek gösterileri yapılmıştı.

DONQUICHOTTE’DEKİ DİĞER KARİKATÜRLER İÇİN: http://www.donquichotte.at/_dq_/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

DON QUICHOTTE?

Irak’ta Başbakan Maliki’nin konuğu olarak kürsüye çıkan Geogre W. Bush’a ayakkabısını fırlatan Iraklı gazeteci Hero Muntazar El Zeydi’nin dünyada yarattığı tepki ve şaşkınlığı dünya karikatürcüleri de çizgileriyle yorumladı.

İngilizce-Almanca-Türkçe Mizah Dergisi Don Quichotte’a dünyanın çeşitli ülkelerinden konuyla ilgili gelen karikatürleri yayınladı. 

Don Quichotte, daha önce de Benazir Butto Suikastı, New Orleans “Katrina” Kasırgası, Kuş Gribi, Hrant Dink Suikastı, Stop the War!, Che Guevara, No Smoking!, Nazım Hikmet, Hz. Muhammed Karikaturlerine Tepki Karikaturleri gibi dünya gündemine damgasını vuran olay ve konuları işlemişti…

Karikatürleri izlemek için www.donquichotte.at  linkine tıklayarak, “Bugün” bölümüne ulaşmanız yeterli.

1183510cookie-check‘Iraklı gazeteci Irak yargısına teslim’miş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.